Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Public Issue: Διογκώνεται η απογοήτευση στους πολίτες

Η δημοσκόπηση (που δεν περιλαμβάνει πρόθεση ψήφου των κομμάτων) διενεργήθηκε σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, μεταξύ 18-25/11/2016 και αποκαλύπτει ότι το 88% θεωρεί οτι η χώρα κινείται σε λανθασμένη πορεία.
Η κρίση αξιοπιστίας στο πολιτικό σύστημα αποτυπώνεται στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας;» το 14% απάντησε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛΛ., το 32% μια κυβέρνηση της Ν.Δ. και το 52%, απάντησε «καμία από τις δύο».

Στο βαθμό ικανοποίησης από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 84% από την αντιπολίτευση.
Η έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτυπώνεται σε κάθε πτυχή του Βαρομέτρου. Στο ερώτημα "σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση”, σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες (ποσοστό της τάξης του 88%) απαντά "σε λάθος” και μόλις το 8% "σε σωστή”. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως στο συγκεκριμένο ερώτημα 73% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, με την τοποθέτηση της κοινής γνώμης όσον αφορά στην περιγραφή των συναισθημάτων για την κατάσταση της χώρας να αποτελεί ακόμα ένα ράπισμα για το Μέγαρο Μαξίμου. Από την ανάλυση των απαντήσεων, λοιπόν, προκύπτει πως το 28% αισθάνεται "οργή και αγανάκτηση”, το 25% "απογοήτευση”, το 19% "ανησυχία και άγχος”, το 9% "ντροπή”, το 8% "λύπη και στεναχώρια” και μόνο το 5% "¨ελπίδα και αισιοδοξία”. Στο ερώτημα "σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν η θέση της χώρας έγινε πιο ισχυρή, πιο αδύνατη ή παρέμεινε η ίδια”, το 53% των πολιτών απαντά πως "έγινε πιο αδύνατη”, το 38% απαντά πως "παρέμεινε η ίδια” και το 8% πως "έγινε πιο ισχυρή”. Παράλληλα, το 92% των ερωτηθέντων δηλώνει "δυσαρεστημένο” από τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, οι πολίτες μάλλον διχάζονται, καθώς το 53% τάσσονται κατά (μάλλον δεν χρειάζονται) ενώ το 45% υπέρ (μάλλον χρειάζονται).
Στο πολιτικό βαρόμετρο του Νοεμβρίου καταγράφεται και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπερισχύει του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς θετική γνώμη για εκείνον έχει το 45% των ερωτηθέντων, μειωμένη κατά 2% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρωθυπουργό είναι 24%, που όμως αυξήθηκε κατά 2 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
http://www.matrix24.gr/2016/11/public-issue-apogoitefsi-stous-polites/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!