Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς»

Κατηγορηματικός στο θέμα της κατάργησης της 'προσωπικής διαφοράς' εμφανίστηκε, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος.
'Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν τέθηκε καθόλου στη συζήτηση με τους δανειστές' τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 απαντώντας σε ερώτηση για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά μειώσεις από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις και κατάργηση της 'προσωπικής διαφοράς'.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά αναμένονται μειώσεις του ΕΚΑΣ από 30 έως 40%, με στόχο να εξοικονομηθούν 431 εκατομμύρια ευρώ. 'Προσπαθήσαμε να κάνουμε κατανομή της επιβάρυνσης για το ΕΚΑΣ' είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τονίζοντας ότι το 2018 θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων κατά 1,9% εφόσον υπάρξει καλυτέρευση των δεικτών στην Οικονομία.
Όσον αφορά στα 'μπλοκάκια' μετά τη νέα ρύθμιση ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ένας εργαζόμενος που λαμβάνει για παράδειγμα 200 ευρώ με μπλοκάκι, η εισφορά που καλείται να πληρώσει είναι 45 ευρώ. 'Αυτό γιατί δεν θα ασφαλίζεται σαν να είναι αυτοτελής η σύνταξη με μπλοκάκι. Ενώ μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στην κατηγορία του ΟΑΕΕ' εξήγησε.
http://www.imerisia.gr/default.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...