Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ», ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Οι προσφυγικοί καταυλισμοί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται διαρκώς στις φλόγες, οι ταραχές ξεσπούν συνεχώς είτε εξαιτίας των άθλιων συνθηκών, είτε ύστερα από επιθέσεις ακροδεξιών, είτε λόγω επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που έχουν διαφορετική καταγωγή, με αποτέλεσμα συχνούς τραυματισμούς, αλλά και την απομάκρυνση από τα συγκεκριμένα σημεία κυρίως οικογενειών, που ψάχνουν μάταια τρόπους να προστατευθούν.
Ήδη έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι, ενός εξάχρονου παιδιού και της εξηντάχρονης γιαγιάς του στον καταυλισμό Μόρια της Μυτιλήνης, από έκρηξη φιάλης με υγραέριο, και ο σοβαρός
τραυματισμός της μητέρας του παιδιού και ενός ακόμη ανήλικου κοριτσιού, που κατάγονται από το Ιράκ. Ο ντόπιος πληθυσμός στα νησιά αυτά εγκαταλείπει σταδιακά την φιλική και φιλόξενη στάση, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι σπεύδει να χωθεί στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής, όπως δήθεν και σκοπίμως υποστηρίζουν οι κάθε λογής καθεστωτικοί αντιρατσιστές.
Η αλήθεια είναι πικρή αλλά αδιαμφισβήτητη.
Οι πρακτικές του καθεστώτος Τσίπρα είναι εκείνες, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, οι σχεδιασμοί και οι κυβερνητικές πρακτικές είναι αυτές, που κρατούν σκοπίμως σε ολοένα και αθλιότερες συνθήκες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί στα νησιά για να μη «καταρρεύσει η συμφωνία Τουρκίας και ΕΕ».
Όσο για το «φάρμακο», που οι «θεράποντες» ιατροί ετοιμάζουν δεν είναι άλλο σύμφωνα με τις εξαγγελίες Μουζάλα, από κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης τα οποία θα λειτουργήσουν σε Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη, Λέρο και Κω, ο οποίος για να δικαιολογήσει την επιλογή αυτή έδωσε ένα πραγματικό μάθημα «αντι»ρατσισμού:
«Ειδικά τώρα που έρχονται στην Ελλάδα πολλοί παράτυποι που δεν είναι οικογένειες, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εγκληματικότητα και χρειάζεται ένας φόβος περιορισμού. Για παράδειγμα στη Χίο δύο μετανάστες έβγαλαν μαχαίρια και απειλούσαν ταξιτζήδες. Αν τους πάμε στον εισαγγελέα, θα ορίσει δικάσιμο και θα τους αφήσει ελεύθερους. Με βάση τον μεταναστευτικό νόμο, έχουμε το δικαίωμα να τους κλείσουμε σε προαναχωρησιακό κέντρο».
Ο ορθός αντιρατσιστικός λόγος, που μιλάει για «παράτυπους» και όχι για λαθρομετανάστες και για «προαναχωρησιακό κέντρο» και όχι για στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις προθέσεις ούτε την ζοφερή συνέχεια για τους κολασμένους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και για τους κατοίκους των νησιών αυτών.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2016/12/03/%CE%B7%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BD/#more-84833

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!