Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Γ. Προβόπουλος: «Απολύτως ασφαλείς οι καταθέσεις στην Ελλάδα»









%CE%93%2E+%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82%3A+%C2%AB%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%84%CF%89%CF%82+%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%82+%CE%BF%CE%B9+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB
«Απόλυτα ασφαλείς είναι οι καταθέσεις στη χώρα μας καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο». Αυτό διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στη NEΤ.
Όπως εξήγησε το ελληνικό πρόγραμμα για την ενίσχυση και εξυγίανση του τραπεζικού τομέα έχει άλλη φιλοσοφία. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι μέχρι σήμερα η ΤτΕ έχει εξυγιάνει 7 τράπεζες χωρίς ο καταθέτης τους να υποστεί την παραμικρή απώλεια. Εξήγησε, επίσης, ότι τα 50 δισ. ευρώ που προβλέπονται για το τραπεζικό σύστημα αφορούν τόσο την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών όσο και την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας μας αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα του τέλους που
εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τονίζοντας ότι αυτό το μοντέλο αναγκαστικά θα ακολουθηθεί και εφέτος εφ όσον δεν υπάρχει άλλος μηχανισμός. «Εάν το καταργούσαμε θα έπρεπε να αυξήσουμε άλλο φόρο» εξήγησε.

Ο κ. Προβόπουλος απηύθυνε νέα έκκληση να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να απαλλαγεί το δημόσιο από τους επίορκους και να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.
O κ. Προβοπουλους μίλησε επίσης για υπαλλήλους «κηφήνες» στο Δημόσιο που «δεν εργάζονται ή είναι αντιπαραγωγικοί» .«Ολοι το γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και το βλέπουμε, όταν έχουμε την οποιαδήποτε συναλλαγή με τις υπηρεσίες του Δημοσίου» υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ, με αφορμή την επιμονή της Τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο. Εσπευσε πάντως να σημειώσει ότι «η πλειοψηφία παρά τις σοβαρές περικοπές στις αποδοχές, εργάζεται ευσυνείδητα-συχνά με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες»

Για την εξέλιξη γύρω από τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την ETE-Eurobank, ο κ. Προβόπουλος παραδέχθηκε ότι η τρόικα εκφράζει ανησυχία, επειδή είναι μεγάλο το μέγεθος ανακεφαλαιοποίησης, μήπως οδηγηθούμε σε κρατικοποίηση του νέου σχήματος.
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου