Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΟΤΕ: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου


Nέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για την αποχώρηση 1.600 - 1.700 υπαλλήλων, οι οποίοι κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα το 2013, το 2014 και το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Το πρόγραμμα αυτό θα κοστίσει γύρω στα 100 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον ΟΤΕ.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αυτού, ο ΟΤΕ θα μπορεί να κάνει περίπου 400 προσλήψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, κυρίως στις νέες τεχνολογίες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι αποχωρήσεις θα ήταν 1.000, όσο επίσης και οι νέες προσλήψεις.
Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο κ. Τσαμάζ χαρακτήρισε ιδιαίτερα
δύσκολο το μακροοικονομικό περιβάλλον, το οποίο, σε συνδυασμό με τον μεγάλο ανταγωνισμό, δημιουργεί προβλήματα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Ωστόσο, προσέθεσε, «συνεχίζουμε να μετασχηματίζουμε τον ΟΤΕ σε μια επιχείρηση υψηλών επιδόσεων και η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς», καθώς έχουν μειωθεί δραστικά οι απώλειες συνδρομητών του ΟΤΕ προς άλλους παρόχους, ενώ την ίδια ώρα τα νέα προϊόντα του Οργανισμού έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό.

Στο σημείο αυτό. ανέφερε ότι μέσα σε αυτή την οικονομική ασφυξία ο ΟΤΕ ΤV ξεπέρασε τους 100.000 συνδρομητές.

Κόντρα με την ΕΕΤΤ

Για το VDSL ο κ. Τσαμάζ ανακοίνωσε ότι θα λανσαριστεί στις 26 Νοεμβρίου, «αλλά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο αυτό έχει προηγηθεί μια σειρά αρνήσεων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)».

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ διέθεσε πάνω από 90 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει το δίκτυο, το οποίο παρέμεινε «παγωμένο» για περίπου δύο χρόνια εξαιτίας της πολιτικής της Ρυθμιστικής Αρχής, η οποία ακόμη και την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, επέβαλε μια σειρά από όρους στον ΟΤΕ, προκειμένου να το διαθέσει στην αγορά.

Ο κ. Τσαμάζ κατηγόρησε τη Ρυθμιστική Αρχή ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της νομιμότητας, ενώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της, ο ΟΤΕ θα «τιμωρηθεί» αν συνεχίσει τις επενδύσεις στον τομέα αυτόν.

Την ίδια ώρα οι ανταγωνιστές θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες VDSL, χωρίς να έχουν κάνει επενδύσεις, ενώ τα περιθώρια κέρδους τους πλησιάζουν το 100% ανάμεσα στη χονδρική και τη λιανική.

Για την αναχρηματοδότηση του Οργανισμού, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια κατά 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2013 θα πρέπει να εξυπηρετηθούν δάνεια ύψους 2,2 δισ. ευρώ (900 εκατ. το Φεβρουάριο και 1,3 δισ. τον Αύγουστο).

Για τον λόγο αυτόν στις προθέσεις του Οργανισμού είναι να πωλήσει τη θυγατρική του στη Βουλγαρία, την Globul, και τον ΗellaSat.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπάρχει στα αλήθεια woke ατζέντα στην Ελλάδα;

Συνομιλώντας με τον Πασκάλ Μπρικνέρ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η αμερικανική εκδοχή της woke κουλτούρας δεν υπάρχει στην Ευρώπη και στη...