Κινούμενος πέραν των ορίων της ισορροπιστικής κατεύθυνσης που φαίνεται πως έχει επιλέξει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος αρνήθηκε εκ νέου την ύπαρξη των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, παρότρυνε την κυβέρνηση να κηρύξει Σεισάχθεια και έθεσε το ζήτημα της φοροδιαφυγής ελλήνων και ξένων πολιτών και επιχειρήσεων, την οποία θα πρέπει να εντοπίσει και να πατάξει η κυβέρνηση.
Ο κ. Γλέζος ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση: «Δεν δέχομαι ότι χρωστάμε, αντιθέτως μας χρωστάνε. Αφού όμως η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τους χρωστάμε, τότε γιατί δε ζητάει Σεισάχθεια; και αφού την αρνείται, τότε γιατί δε ζητάει βοήθεια έτσι ώστε να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις που διέρχεται; Δηλαδή, να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι έγινε στη Γερμανία το 1953, οπότε και χρεοστάσιο της έγινε για σαράντα δύο χρόνια, αλλά και επιπλέον βοήθεια της δόθηκε στην οποία μάλιστα συμμετείχε και η Ελλάδα».
Ως προς τη φοροδιαφυγή, ο κ. Γλέζος έθεσε την πτυχή «της διακίνησης του μαύρου χρήματος των δανειστών μας», όπως είπε και αναφέρθηκε σε 1.300 ιδιοκτήτες πολυτελών επαύλεων στην Πάρο καθώς και σε άλλες τουριστικές περιοχές.
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Το μοναδικό ζήτημα στο οποίο διεφάνη να υπάρχει βάση επικοινωνίας μεταξύ των κκ. Γλέζου και Στουρνάρα ήταν αυτό της φοροδιαφυγής, για το οποίο ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον
βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινήσεις που γίνονται για την πάταξη του φαινομένου, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει η Κυβέρνηση και για τις δραστηριότητες για την υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί όσον αφορά τις ανέλεγκτες υποθέσεις.
βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινήσεις που γίνονται για την πάταξη του φαινομένου, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει η Κυβέρνηση και για τις δραστηριότητες για την υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί όσον αφορά τις ανέλεγκτες υποθέσεις.
Ως προς τα υπόλοιπα, οι εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις και απόψεις απλώς επιβεβαιώθηκαν και όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, μία ενδεχόμενη κήρυξη χρεοστασίου από την μεριά της Ελλάδος θα την μετέτρεπε σε παρία του διεθνούς οικονομικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, καθοριστικές παράμετροι για την μείωση του χρέους είναι η αύξηση του ΑΕΠ και η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Να ακυρώσουν οι δικαστές το Μνημόνιο»
Με σκληρή γραμμή και προτροπές προς τους δικαστικούς να ακυρώσουν με τις αποφάσεις τους τις μνημονιακές πολιτικές, επιτέθηκε εντωμεταξύ την Τετάρτη κατά της κυβέρνησης η βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικαστικών εν όψει μισθολογικών περικοπών, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί στρατηγική υποβάθμισης της Δικαιοσύνης, που αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας» και πως αυτό «αποτελεί επιλογή υπονόμευσης της Δημοκρατίας» και «υλοποιεί πολιτική επίθεσης στο Σύνταγμα και στα Δικαιώματα των πολιτών».
Δηλώνοντας την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των δικαστών, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι καλούνται «να υπερασπισθούν και θεσμικά ολόκληρη την κοινωνία, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, εκπληρώνοντας την συνταγματική τους αποστολή». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε: «Οι Έλληνες δικαστές πρέπει τώρα να μιλήσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τις αποφάσεις τους. Να διαγνώσουν και δικαστικά, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, την αντισυνταγματικότητα των κοινωνιοκτόνων μνημονιακών πολιτικών».
TO BHMA online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου