Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Handelsblatt: "Μοιραία χρονιά για τους Έλληνες το 2012"


thumb
Μοιραία προβλέπει πως θα είναι η νέα χρονιά για τη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Φιλοξενώντας εκτενές ρεπορτάζ για την Ελλάδα και πλήθος δηλώσεων του Λουκά Παπαδήμου, το γερμανικό μέσο εξηγεί ότι οι προσπάθειες από την κυβέρνηση πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία. Μάλιστα, στέκεται σε συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Παπαδήμου όπου είχε κάνει λόγο για «κόλαση» αναφερόμενος στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.
Στη συνέχεια, η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο επικίνδυνο για τους επαγγελματίες πολιτικούς καθότι αν διαχειριστεί επιτυχώς την κρίση στο μικρό -έστω- αυτό διάστημα, τότε στα μάτια των Ελλήνων θα φανούν ανίκανοι οι ίδιοι: «Οι επαγγελματίες πολιτικοί θα προτιμούσαν να μην τον έχουν καν αφήσει να μπει στην κυβέρνηση. Για αυτούς είναι ένας κίνδυνος. Διότι εάν καταφέρει ένας μη επαγγελματίας πολιτικός να διαχειριστεί την κρίση, τότε τα πολιτικά κόμματα θα φαίνονταν στα μάτια των ψηφοφόρων ακόμα πιο ανίκανα».
Η Handelsblatt, πάντως, δεν είναι η μόνη που αναφέρεται σε χρονιά με πολλές δυσκολίες για τους Έλληνες καθώς το ίδιο έκαναν και οι γερμανικές Kleine Zeitung και Tagesspiegel (με τίτλους «Η μοιραία χρονιά για τους Έλληνες» και «Ξεκινάει μια πολύ δύσκολη χρονιά» αντίστοιχα) αλλά και η
γαλλική Les Echos που αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο του Λουκά Παπαδήμου.

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου