Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι απαντήσεις για την οικονομία

 Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στις τράπεζες; Έχουν πετρέλαιο οι ελληνικές θάλασσες; Τι θα σήμαινε η επιστροφή στη δραχμή; Ποιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρο; Πόσα λεφτά βγήκαν στο εξωτερικό; Σε αυτά τα ερωτήματα και σε όλα τα άλλα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία προσπάθησαν να απαντήσουν οι Πρωταγωνιστές την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Σε αυτή την πρώτη εκπομπή για φέτος, οι Πρωταγωνιστές συνομίλησαν με ειδικούς της οικονομίας αλλά και με ανθρώπους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
Συγκεκριμένα στον Σταύρο Θεοδωράκη μεταξύ άλλων μίλησαν οι: Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο ο οποίος απηύθυνε από ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες ξεχωριστά.
Γιάνης Βαρουφάκης, οικονομολόγος : «Εμείς στην Ελλάδα έχουμε την τάση να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ σπουδαίους. Δεν είμαστε τόσο σημαντικοί».
Γιάννης Γρηγορίου, δ/ντης Έρευνας και Παραγωγής των Ελληνικών Πετρελαίων: «Τους τελευταίους μήνες ακούμε μια έντονη φημολογία, μύθους ολόκληρους για τεράστια κοιτάσματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είναι η πραγματικότητα».
Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος - επιχειρηματίας : «Ένα εκατομμύριο άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν δουλειά».
Γιάννης Δραγασάκης, πρώην αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας: «Η αριστερά μπορεί να κάνει πολλά πέρα από διαδηλώσεις. Να επινοήσει νέες μορφές οικονομίας».
Παντελής Καψής, δημ/φος «Το Βήμα»: «Να το σώσουμε το καράβι για να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις συνέπειες αυτής της ιστορίας».
Πάσχος Μανδραβέλης, δημ/φος «Καθημερινή»: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα δούμε κάποια στιγμή σε χώρες της Ευρώπης «Προσεχώς Ελληνίδες». Ας θυμηθούμε τις επιγραφές «Προσεχώς Βουλγάρες», ας θυμηθούμε Ουκρανές, ας θυμηθούμε Μολδαβές» .
Γιάννης Στουρνάρας, γενικός διευθυντής IOBE: «Σε μία χώρα που δεν έχει επαρκή δημόσια διοίκηση παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα, η μόρφωση, η εξωστρέφεια των κυβερνώντων και δυστυχώς έχω να πω σε σχέση με την εμπειρία μου της δεκαετίας του 90, η ποιότητα αυτή έχει πέσει σήμερα σημαντικά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί έχουμε φτάσει εδώ».
Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας : «Εάν κάθε φορά που αλλάζει υπουργός δημοσιευόταν ο τόπος καταγωγής αυτών που διορίστηκαν στη θητεία τους, θα καταλάβαιναν όλοι πώς έχουν γίνει τα ρουσφέτια και θα ήταν πολύ εύκολο στον καθένα να κατευθύνει την οργή του».
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...