Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου: «Η Ελλάδα θα αλλάξει για πάντα»

thumb
«Η Ελλάδα θα αλλάξει για πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, στην οποία συμμετέχουν οι προϊστάμενοι των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
«Σώσαμε την πατρίδα από τον άμεσο κίνδυνο και είναι στο δικό μας χέρι να χτίσουμε με σχέδιο την Ελλάδα του αύριο» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός ριζικά νέου μοντέλου, στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας ελευθερίας, ευνομίας, δημιουργίας και προόδου, με παραγωγική και βιώσιμη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, καθώς επίσης και νέο πρότυπο συλλογικής οργάνωσης και λειτουργίας με επίκεντρο τον πολίτη».
Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους ως «κλειδί» στην αλλαγή νοοτροπίας στο κράτος και τα προσόντα τους «πλούτο» που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Παράλληλα δήλωσε ότι «μετά τη μεγάλη μάχη που δώσαμε, για να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια το 2010, το 2011 δίνουμε όλες τις δυνάμεις για τη δημιουργία αυτής της διαφορετικής Ελλάδας. Είμαστε πια αξιόπιστοι σε αυτό που κάνουμε, γιατί κάνουμε αυτό που λέμε».

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην κρίση ανέφερε ότι ήταν προδιαγεγραμμένη και η οικονομία της χώρας μας δεν ήταν βιώσιμη, ενώ σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις του ίδιου και των υπουργών δεν αρκούν, καθώς η στρατηγική πρέπει να έχει διάρκεια που να υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο των κυβερνήσεων.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ.Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδης, ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλ.Πλασκοβίτης και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γ. Πετρουλάκης.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...