Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το Βερολίνο επιβεβαίωσε σχέδια για αναδιάρθρωση

thumb
Επιβεβαιώθηκε, από την γερμανική κυβέρνηση, η ύπαρξη των σχεδίων που αφορούν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Βερολίνο «φαίνεται πως είναι αλήθεια, ότι υπάρχουν τέτοιες προτάσεις, καθώς τις διαβάζουμε και κυκλοφορούν στην Ευρώπη».
Ο κ. Ζάιμπερτ συμπλήρωσε, επίσης, πως «δεν υπάρχει έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων αλλά υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής στρατηγικής», στην διαμόρφωση της οποίας «η γερμανική κυβέρνηση θα συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις».
Τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι συζητήσεις για τα σενάρια που εξετάζουν οι Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Spiegel, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Ταμείου στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε προτείνει να δοθεί από το Ταμείο ένα δάνειο στην Ελλάδα, με το οποίο θα μπορούσε να αγοράσει υπάρχοντα -υψηλότοκα- ομόλογα, σε τιμές αγοράς.
Η επαναγορά των ομολόγων θα τίθεται σε εθελοντική βάση για τους κατόχους τους, και θα γίνεται με βάση τις τιμές τους στη δευτερογενή αγορά, οι οποίες κινούνται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από την ονομαστική τους αξία.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...