Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αιχμές για τη στάση της Δικαιοσύνης


Εκτενή αναφορά στην υπόθεση Siemens έκανε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε εκπλήξεις στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου, όπως είπε, θα παρουσιάσει τους νέους όρους που επιθυμεί να βάλει η κυβέρνηση για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά σε όλα τα επίπεδα κατά της γερμανικής εταιρείας, είτε με διεκδίκηση αποζημιώσεων και αγωγές είτε με επιβολή προστίμων και έθεσε ως προτεραιότητα την υπογραφή συμφωνιών με «ρήτρα ακεραιότητας» από εδώ και στο εξής με τη Siemens, προκειμένου να υπάρξει «υγιής σχέση», όπως είπε.

Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές και για τη στάση της Δικαιοσύνης στη διερεύνηση της υπόθεσης, ζητώντας από τους δικαστές να επιταχύνουν την έρευνα και να μη δίνουν τροφή για σχόλια πως η υπόθεση λιμνάζει. Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση «κάνει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες», κάτι που αποτελεί πρωτοβουλία και προεκλογική του δέσμευση.

Χρησιμοποιώντας, εξάλλου, τη φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «έχω ένα όνειρο», ζήτησε από τους υπουργούς του να επιδείξουν συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό και επεσήμανε ότι «η αξιοπιστία κατακτάται με τη σοβαρότητα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με την προβολή σταθερών και τεκμηριωμένων θέσεων παντού και σε όλα τα θέματα και με τα όσα κάνουμε εντός και εκτός των συνόρων μας».
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...