«Ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, αυτή η χώρα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα ήταν χειρότερη», υπογράμμισε ο κ. Νοβότνι, σε συζήτηση σε πάνελ στην Βιέννη χωρίς, πάντως, για ευνόητους λόγους, να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες.
Από την άλλη, ο Κριστιάν Νουαγέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τάχθηκε υπέρ της αγοράς ομολόγων από τον μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης (EFSF). Το να δοθεί στο EFSF αυτή η δυνατότητα «θα αποτελούσε ένα μάλλον ενδιαφέρον εργαλείο σε μερικές περιπτώσεις, αν μη τι άλλο για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις αγορές», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.
Παράλληλα, κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τάσσεται για μία ακόμη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εικασίες, για το εάν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους της. Για το λόγο αυτό προτείναμε να δοθούν στην Αθήνα όπως και στο Δουβλίνο επτά χρόνια για να επιστρέψει τη βοήθεια»», λέει ο κ. Ρεν.
to pontiki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου