Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ισχυρή η βούληση της κυβέρνησης να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο

Υπέρ της διαφάνειας, σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής τάχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι στις εξεταστικές επιτροπές που συστήθηκαν, είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως σε υποθέσεις που ταλάνισαν τον κόσμο και εξόργισαν τους πολίτες.

Ο Γ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αποκατασταθεί η ζημία του δημοσίου και από την υπόθεση της Siemens, η οποία ταλανίζει τη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σημείωσε δε ότι είναι ισχυρή η βούληση της κυβέρνησης να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο, να υπάρχει αποκατάσταση της όποιας ζημίας του ελληνικού Δημοσίου και ότι αυτή θα εκδηλωθεί με συγκεκριμένες πράξεις, σύντομα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ακόμη ότι από το Φεβρουάριο του 2008, στην πρώτη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, ο νυν πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου είχε πει προς την ΝΔ ότι έπρεπε να στραφεί νομικά εναντίον της μητρικής εταιρείας και του ελληνικού παραρτήματός της, διεκδικώντας αστικές αποζημιώσεις και, παράλληλα, να κινήσει άμεσα όλες τις νομικές διαδικασίες, ώστε οι φυσικοί αυτουργοί να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι ισχυρότατη και σαφέστατη και επεσήμανε ότι γι΄ αυτό υπάρχει η πάγια και διαρκής εντολή του πρωθυπουργού να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες που παρέχει ο νόμος.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση κάνει βήματα για την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου και πως αν δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση, κανένα νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανεύρεση της αλήθειας.

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε εξεταστική επιτροπή για τα παραποιημένα στοιχεία για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι έχει ήδη κατατεθεί το αίτημα για τη σύστασή της.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εθνική μας αφωνία

Βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας επί παντός επιστητού, αρκεί αυτό να είναι άσχετο με τις ίδιες τις ευρωεκλογές. Το στοίχημα που είν...