Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Νέοι έλεγχοι της Τρόικας

thumb
Η εφαρμογή του Επικαιροποιημένου Μνημονίου αποτελεί βασικό θέμα ελέγχου της Τρόικας, ώστε να εγκριθεί η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα ασχοληθούν με τα  στοιχεία που αφορούν στο ασφαλιστικό, στις υποχρεώσεις των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και στις μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, αγορά εργασίας, στο σύστημα υγείας και στα κλειστά επαγγέλματα.
Κατά την διάρκεια των ελέγχων θα εξεταστούν όλα τα εισπρακτικά μέτρα, ώστε να εξασφαλισθεί πως τα έσοδα θα ανέλθουν στο 26% του ΑΕΠ, ενώ θα διασφαλισθεί και το ότι ο προϋπολογισμός θα διαμορφώσει φέτος ένα πρωτογενές έλλειμμα σε ταμειακή βάση της τάξης του 1,75% του ΑΕΠ.
Ακόμα στο επίκεντρο του ελέγχου θα βρεθεί και η αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, στις δαπάνες υγείας και στις δημόσιες επιχειρήσεις, αναμένοντας να εξοικονομηθούν 1 δισ. ευρώ από τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στον τομέα της Υγείας και 800 εκατ. ευρώ από τις δημόσιες επιχειρήσεις.
Λόγω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2009, η τρόικα ζήτησε μεγαλύτερη συνολική προσαρμογή για να επιτευχθεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα  εξετασθούν και οι προβλέψεις του προϋπολογισμού 2011 και η ενδεχόμενη ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων.
Θα ζητηθεί λήψη νέων μέτρων εάν τα ήδη υπάρχοντα κριθούν ανεπαρκή, προκειμένου εώς το τέλος του 2011 το έλλειμμα να είναι μικρότερο των 17 δισ. ευρώ. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι μόνο με την επίτευξη «απόλυτων στόχων» μπορούν να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα προσαρμογής και να διευκολυνθεί η πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...