Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Υπέρ της επαναγοράς κρατικών ομολόγων ο Παπακωνσταντίνου

thumb
«Η ιδέα της επαναγοράς των κρατικών ομολόγων αξίζει τουλάχιστον να συζητηθεί» είπε από το Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του για το ξένο πρακτορείο Reuters προσθέτοντας ωστόσο πως για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο χρειάζονται χρήματα γι’αυτό και είναι μια από τις ιδέες που συζητούντα όχι όμως επίσημα.

«Αξίζει να συζητηθεί η ιδέα να επαναγοράσει η Ελλάδα το χρέος της σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ακόμα ότι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά να βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές.

«Αυτό θα μας επιτρέψει κατά τη διάρκεια του έτους, ίσως κατά το τέλος της χρονιάς, να επιστρέψουμε με εκδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Reuters Insider.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...