Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Πρώτες ενδείξεις για βιώσιμη ανάπτυξη»

Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας είναι το θέμα της συζήτησης του πρωθυπουργού με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Παπανδρέου, υποδεχόμενος τον κ. Προβόπουλο στο πολιτικό γραφείο του στη Βουλή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προωθεί μεγάλες αλλαγές, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας. Ήδη, σημείωσε, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι, παράλληλα, δίνεται και η μάχη στην Ευρώπη για να υπάρξει ένα πλαίσιο σιγουριάς και ζήτησε τη βοήθεια και του τραπεζικού συστήματος σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο κ. Προβόπουλος απάντησε ότι αυτό ακριβώς είναι το θέμα, πως, δηλαδή, θα μπορέσει να συμβάλει το τραπεζικό σύστημα στην προσπάθεια για μια ρεαλιστική και γρήγορη ανάπτυξη, με τη ρευστότητά του, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο κ. Παπανδρέου.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...