Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση

Πρωτοφανή εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, που τη χαρακτηρίζει «πολύ καλή, και υπόδειγμα για άλλες», δίνει ο διάσημος Αμερικανός Νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, μέσα από συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.

Ο κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ για την Οικονομία τονίζει στη συνέντευξη χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα έχει τώρα μια πολύ καλή κυβέρνηση, πολύ διαφανή, με πολιτική βούληση» και προσθέτει πως για τον ίδιο «η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει υποδειγματικό χαρακτήρα για άλλες, εάν πρέπει να λειτουργήσει το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα, ο διάσημος οικονομολόγος αναφέρεται αναλυτικά στην κρίση του Ευρώ και στην ανάγκη, η Ευρώπη να αντιμετωπίσει, παράλληλα με το πρόβλημα χρέους το πρόβλημα της ανάπτυξης.

Σχετικά με την Ελλάδα και το ερώτημα εάν θα υπάρξει μια έκπτωση του χρέους, ο κ. Στίγκλιτς τονίζει πως αυτό εξαρτάται από την ικανότητα της χώρας να επιστρέψει στην ανάπτυξη, ο ίδιος, εξαιτίας της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν αναμένει στα επόμενα ένα με δύο χρόνια μια έκπτωση του χρέους, χωρίς όμως και να αποκλείεται τίποτε.

Όπως προσθέτει, η απάντηση εξαρτάται από την ικανότητα της Ευρώπης, να διαθέσει τα απαραίτητα χρήματα ώστε συνολικά να παραμείνουν χαμηλά τα επιτόκια, να επιτευχθεί και πάλι αρκετή οικονομική ανάπτυξη και στην εξέλιξη αυτή να συμπαρασυρθεί και η Ελλάδα.
newsdeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...