Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση Τσίπρα κατά Παπανδρέου για την οικονομία

«Αντί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ο κ. Παπανδρέου πρέπει τώρα να πει την αλήθεια και να διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση του χρέους χωρίς επώδυνους όρους προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση χωρίς να ισοπεδωθούν τα πάντα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το σωματείο εργαζομένων της ΕΛΒΟ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: "Όταν ξεκίνησε η κρίση η αριστερά μιλούσε για την ανάγκη απευθείας δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση μας έλεγε, μην λέτε ανοησίες. Αργότερα ζητήσαμε από την κυβέρνηση να διεκδικήσει ευρωομόλογο. Η κυβέρνηση μας έλεγε, αυτά δεν γίνονται και δίνουμε κακό σήμα προς τις αγορές. Πριν από έξι μήνες, αφού μπήκαμε στο μνημόνιο, ζητήσαμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να δει το μεγάλο πρόβλημα του χρέους και να διεκδικήσει αναδιάρθρωση χωρίς επώδυνους όρους. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας λέει "μη μιλάτε για όλα αυτά, πρέπει να σιωπούμε". Όπως και με το μνημόνιο, έτσι και τώρα, η αναδιάρθρωση θα έρθει με όρους που οι πιστωτές θα μας επιβάλλουν και απλά θα τους φέρουν στον πρωθυπουργό για άλλη μία φορά να τους υπογράψει".
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για "απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας" και "διάλυση της ΕΛΒΟ". Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι "οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντί να αξιοποιήσουν αυτή την δυνατότητα που μπορεί να είχε η ανάπτυξη της ΕΛΒΟ, προτίμησαν να παίξουν παιχνίδια με ημετέρους, προτίμησαν να δώσουν τη δυνατότητα σε κάποιους να κερδοσκοπούν και σήμερα οδηγούν την ΕΛΒΟ σε εκποίηση".
Πρόσθεσε δε ότι θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζόμενων και την πρόταση για ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...