Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης τάσσεται ο Φώτης Κουβέλης

Άμεση αναθεώρηση του συντάγματος ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι "το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα, διότι το άρθρο 86 του συντάγματος έχει δεσμευτικές ρυθμίσεις για τον όποιον εκτελεστικό νόμο. Είναι μόνο ηθικού χαρακτήρα η ρύθμιση που προωθεί το νομοσχέδιο".
Όσον αφορά στο σκάνδαλο της Siemens ανέφερε ότι δεν "υπήρξε ο ενδελεχής και ο σε βάθος έλεγχος για να διακριβωθεί η αλήθεια και να αναδειχτούν οι ευθύνες" και ότι "κυριάρχησαν ο συμψηφισμός και η πολιτική σκοπιμότητα, στοιχεία τα οποία οδήγησαν στο να μην υπάρξει έρευνα σε βάθος".
"Δεν υπήρξε ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων αναφορικά με όντως υπαρκτές μαρτυρίες και καταγγελίες. Αυτός ο πλημμελής έλεγχος αναδεικνύει την απαράδεκτη λογική του συμψηφισμού και τη σκοπιμότητα που εμφιλοχώρησε. Αναδεικνύεται έτσι η πλήρης απαξία της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος", πρόσθεσε.
Επισήμανε δε ότι "η κυβέρνηση οφείλει, εκπροσωπώντας το ελληνικό δημόσιο, να εγείρει αγωγές αποζημίωσης όχι μόνο για τα ποσά που δόθηκαν ως «δώρο», αλλά και για τη συνολική της ζημίας που υπέστη το δημόσιο από τη Siemens".
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...