Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σεβασμό προς την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε η Μέρκελ

«Παρακολουθούμε με μεγάλο σεβασμό τι έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση», σχολίασε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στα μέτρα δημοσιονομική προσαρμογής που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.
«Έχω πλήρη συνείδηση ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ έπρεπε ναπάρουν σκληρά μέτρα προσαρμογής - είτε στην Ελλάδα όπου παρακολουθούμε μεμεγάλο σεβασμό τι έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, είτε σε άλλες χώρεςστις οποίες έχουν γίνει πάρα πολλά», είπε η κ. Μέρκελ στη ομιλία της, κατά τηνετήσια δεξίωση για το διπλωματικό σώμα στο Βερολίνο.
«Το ευρώ για μας δεν είναι ένα απλά ένα νόμισμα», διαβεβαίωσε η κ. Μέρκελ τουςξένους διπλωμάτες στο όνομα και του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης. «Είναιένα σημαντικό νόμισμα, διεθνώς αναγνωρισμένο, ενώ έχει καταστεί και ένα ισχυρόσύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης», πρόσθεσε η καγκελάριος. Δεσμεύτηκε δε γιατην υπεράσπιση του ευρώ «και μάλιστα με τρόπο ώστε "μέτρο" να είναι οισχυρότερος στην Ευρωζώνη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα καιη σταθερότητα». Κατά την κ. Μέρκελ «μόνον έτσι μπορεί γίνει ισχυρό το ευρώ».
Η καγκελάριος σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να αντλήσει τα διδάγματα από τη διεθνήοικονομική και δημοσιονομική κρίση που ανέδειξε και «τις δικές μας αδυναμίες».
Όπως είπε, «πρωτίστως πρέπει να τηρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξηςστο οποίο έχουμε δεσμευτεί προ πολλού, ενώ στο μεταξύ έχει γίνει αυστηρότερο».
Κατά την κ. Μέρκελ απαιτείται μία «στενότερα συντονισμένη οικονομική πολιτική,κυρίως στην Ευρωζώνη», καθώς επίσης και «μηχανισμοί κρίσης που επικουρικά θαβοηθούν όσους αναλαμβάνουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες για βελτίωση τηςσταθερότητας και ανάπτυξης».
ta nea online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...