Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναβάθμιση δύο κυπριακών τραπεζών από τη Moody’s

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας δύο κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ως απόρροια της πρόσφατης βελτίωσης του πιστωτικού προφίλ της Κύπρου. 
 Συγκεκριμένα, αναβάθμισε σε «Caa2» - από «Caa3» - την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και σε «Caa1» - από «Caa2» - την αξιολόγηση της Ελληνικής Τράπεζας. Το outlook και των δύο τραπεζών παρέμεινε σε «θετικό».  Η αναθεώρηση της αξιολόγησης των κυπριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αντανακλά, σύμφωνα με τον Moody’s, τη βελτίωση του λειτουργικού
περιβάλλοντος, την ενίσχυση των δεικτών κερδοφορίας, την αύξηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και την ενδυνάμωση των συνθηκών χρηματοδότησης.
 Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί ότι οι δύο τράπεζες παραμένουν εκτεθειμένες σε μία σειρά κινδύνων, με κυριότερο όλων το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
http://www.naftemporiki.gr/politics

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!