Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Αναβάθμιση δύο κυπριακών τραπεζών από τη Moody’s

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας δύο κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ως απόρροια της πρόσφατης βελτίωσης του πιστωτικού προφίλ της Κύπρου. 
 Συγκεκριμένα, αναβάθμισε σε «Caa2» - από «Caa3» - την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και σε «Caa1» - από «Caa2» - την αξιολόγηση της Ελληνικής Τράπεζας. Το outlook και των δύο τραπεζών παρέμεινε σε «θετικό».  Η αναθεώρηση της αξιολόγησης των κυπριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αντανακλά, σύμφωνα με τον Moody’s, τη βελτίωση του λειτουργικού
περιβάλλοντος, την ενίσχυση των δεικτών κερδοφορίας, την αύξηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και την ενδυνάμωση των συνθηκών χρηματοδότησης.
 Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος προειδοποιεί ότι οι δύο τράπεζες παραμένουν εκτεθειμένες σε μία σειρά κινδύνων, με κυριότερο όλων το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
http://www.naftemporiki.gr/politics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μονομερής διαγραφή του χρέους παραμένει μια ώριμη και αναγκαία διεκδίκηση

Του Θοδωρή Βουρεκά Στους καιρούς μας το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) δεν είναι προφανώς φαινόμενο μόνο ελληνικό ή φαινόμενο του αποδυν...