Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τη σύγκρουση με την τρόικα - Νέα σενάρια εκλογών

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η σύγκρουση της Αθήνας με μέρος των δανειστών και κανείς πλέον δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και στο πολιτικό πεδίο. Η παρέμβαση Σόιμπλε για τις παροχές της κυβέρνησης ήταν στην αρχή... διακριτική, αλλά οι επίσημες αναφορές του Γ. Ντάισελμπλουμ και του Κλ. Ρέγκλινγκ που ουσιαστικά 'πάγωσαν' τα μέτρα για το χρέος έβαλαν φωτιά στο σκηνικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν οι δανειστές, προχώρησε σε δύο κινήσεις. Η πρώτη ήταν να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση των παροχών προς τους συνταξιούχους. Ετσι, θα πάει στους δανειστές με περισσότερες από
200 ψήφους και θα τους πει ότι πρόκειται για διακομματικό αίτημα η βοήθεια στους συνταξιούχους και δεν μπορεί κανείς να το απαγορεύσεις.
Η δεύτερη κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian είναι να ζητήσει ουσιαστικά την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Είτε την οριστική αποχώρησή του είτε να παραμείνει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, άλλωστε δεν έχει δώσει χρήματα από το 2014.
Το σκληρό παιχνίδι πόκερ που παίζεται τις τελευταίες ώρες έχει παγώσει την Ελλάδα και τις αγορές καθώς εκτιμάται ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης δυσκολεύει και θα μετατεθεί για πολύ αργότερα. Χαρακτηριστική η αντίδραση του Χρηματιστηρίου που υποχώρησε πάνω από 3% αλλά και η εκτόξευση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
Η σύγκρουση, ανοικτή πλέον, ξαναφέρνει στο τραπέζι τα σενάρια εκλογών κι ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα πάει και στο Βερολίνο αναζητώντας πολιτική λύση. Πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν πλέον ανοικτή ρήξη που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε προκήρυξη εκλογών επικαλούμενη την αδυναμία της να κυβερνήσει λόγω του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου και σε μια ατμόσφαιρα σκληρών διλημμάτων που φτάνουν μέχρι και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Αλλωστε, η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία χαρακτηρίζεται 'έξυπνη' διότι έτσι δεσμεύει και τα άλλα κόμματα σε μια απόφαση 'αντι-λιτότητας' που θα επισφραγιστεί με την ψήφιση των μέτρων για τους συνταξιούχους. Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέτωπο.
http://www.imerisia.gr/default.asp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!