Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

De Morgen: «Μπλόφα» η απειλή Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα;

'Η Ευρώπη φοβάται τα ανοιχτά τουρκικά σύνορα' είναι ο τίτλος πολιτικής ανάλυσης που δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα De Morgen, η οποία αναρωτιέται κατά πόσον οι απειλές Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες, έχουν, πράγματι, βάση ή αποτελούν 'μπλόφα', που μπορεί να ενταχθεί στις συνήθεις ηχηρές μεγαλοστομίες του Τούρκου Προέδρου.
Η De Morgen παρατηρεί ότι οι απειλές του Ρ. Τ. Ερντογάν έχουν δημιουργήσει πανικό στην Ευρώπη, ωστόσο, διερωτάται εάν είναι πραγματικές, καθώς επίσης εάν οι τουρκικές
Αρχές είναι, όντως, σε θέση να χειραγωγήσουν τους πρόσφυγες, ώστε να διασχίσουν τα σύνορα μόλις τους δώσουν 'το σύνθημα', από τη στιγμή που οι τελευταίοι συνειδητοποιούν ότι δεν θα καταφέρουν να φτάσουν μακρύτερα από τα ελληνικά νησιά.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η πραγματική 'ωρολογιακή βόμβα' βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς ειδικοί, όπως ο θεωρούμενος ως αρχιτέκτονας της συμφωνίας με την Τουρκία, Gerald Knaus Γκέραρντ Κνάους, από το γερμανικό think tank ESI, εξηγούν ότι εάν ο αριθμός των προσφύγων αυξηθεί έστω και λίγο, τα νησιά 'θα βουλιάξουν' και η Αθήνα θα αναγκαστεί να μεταφέρει πολλούς από αυτούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, γεγονός που θα ισοδυναμεί με ληξιαρχική πράξη θανάτου της συμφωνίας με την Τουρκία. Αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΕ, σημειώνουν, είναι να μη δίνει βάση στα λεκτικά πυροτεχνήματα του Ερντογάν, αλλά να πάρει στα χέρια της τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στα ελληνικά νησιά, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιστροφής των προσφύγων στην Τουρκία. Με τη σειρά του, ο Ολλανδός πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Γιάν Λαγκεντάικ, εμφανίζεται καθησυχαστικός, θεωρώντας πως ούτε η Τουρκία έχει συμφέρον από μία κατάρρευση της συμφωνίας, αλλά ούτε και οι πρόσφυγες πρόκειται να πάρουν μαζικά τον δρόμο προς την Ευρώπη, από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι θα εγκλωβιστούν στα ελληνικά νησιά, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, χειρότερες συνθήκες διαβίωσης σε σχέση με την Τουρκία.
http://www.imerisia.gr/default.asp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!