Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: *κάτι* που μπορούμε να κάνουμε

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Ο ΟΗΕ μόλις ανακοίνωσε ότι το Χαλέπι μετατρέπεται σε «γιγάντιο νεκροταφείο» και οι κάτοικοι κινδυνεύουν με «αφανισμό». Καμιά από τις κυβερνήσεις μας δεν είναι εκεί για να σώσει ζωές – μόνο μια γενναία ομάδα Σύριων εθελοντών: τα Λευκά Κράνη. 

Συγκεκριμένα, 73.530. Τόσες ζωές έχουν σώσει. Τρέχουν στις βομβαρδισμένες ζώνες και απεγκλωβίζουν ανθρώπους από τα συντρίμμια. 

Το συγκλονιστικό είναι πως αυτοί οι ήρωες είναι απλοί άνθρωποι —αρτοποιοί, δάσκαλοι, ράφτες— που δεν άντεχαν να κάθονται με σταυρωμένα χέρια και ρίχτηκαν στα πυρά του πολέμου. Γι’ αυτή τους τη γενναιότητα προτάθηκαν για το Νόμπελ Ειρήνης και το χρηματικό έπαθλο του 1 εκατ. δολαρίων που το συνοδεύει, αλλά δεν το κέρδισαν!


Ξέχνα το Νόμπελ – μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε στα Λευκά Κράνη την αναγνώριση που τους αξίζει και τους πόρους που απεγνωσμένα χρειάζονται. 

Το Avaaz θα τους στείλει το 100% των χρημάτων που θα συγκεντρώσουμε. Βοήθησε να χαρίσουμε σε αυτούς τους ήρωες και στη ρημαγμένη πατρίδα τους την ελπίδα: 



Για αυτόν τον ηρωισμό τους, οι εθελοντές που αγωνίζονται με τα Λευκά Κράνη γίνονται στόχος. Τα αεροσκάφη της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος, αφού βομβαρδίσουν αμάχους, επιστρέφουν στο ίδιο μέρος για να βομβαρδίσουν και τους εθελοντές που απεγκλωβίζουν ανθρώπους από τα χαλάσματα.

Κι αυτό είναι μόνο μια μικρή εικόνα της φρίκης που συγκλονίζει τη Συρία εδώ και σχεδόν έξι χρόνια και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 470.000 ανθρώπους. Αυτός ο πόλεμος έχει καταντήσει η μεγαλύτερη ντροπή για τη γενιά μας. 

Κι ενώ οι βομβαρδισμοί κλιμακώνονται, τα Λευκά Κράνη κάνουν αυτό που κανείς άλλος δεν μπορεί και δε διατίθεται να κάνει: Παλεύουν ηρωικά, όταν ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί αδρανής. Αλλά γίνεται όλο και δυσκολότερο να συνεχίσουν το έργο τους. 

Γι’ αυτό αν αρκετοί και αρκετές από εμάς στηρίξουμε με μερικά ευρώ, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον εξοπλισμό που έχουν χάσει σε βομβιστικές επιθέσεις, να αγοράσουμε εργαλεία για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που θάβονται ζωντανοί στα συντρίμμια και να προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη σε τραυματίες. Ας τους βοηθήσουμε συγκεντρώνοντας το 1 εκατ. δολάρια που θα κέρδισαν από το Νόμπελ: 


Τα Λευκά Κράνη δεν προέρχονται από κάποια διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση και έχουν ανάγκη μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Τα καταφέρνουν εκεί όπου ο υπόλοιπος κόσμος αποτυγχάνει: στο να δίνουν ελπίδα σε εκατομμύρια Σύριους. Αν ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας μαζί τους, μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη σπίθα της ελπίδας για μια ασφαλή και ειρηνική Συρία. 

Με ελπίδα, 
Danny, Ricken, Mais, Alice, Σπύρος, Nataliya, Nick και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...