Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμαρχος Κάσου: Δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι - Κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία

Τη δική της απάντηση στην προκλητικότητα της Τουρκίας έδωσε η δήμαρχος της ακριτικής Κάσου, Μαίρη Σορώτου, από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και η κεντρική εξουσία να μην αφήσει κανένα ακριτικό νησί αβοήθητο.
«Θέλω, λοιπόν, στην πατρίδα της δημοκρατίας να σκεφτείτε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το βασικό κύτταρο, ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας και αυτήν τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε και τη δημοκρατία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε όλοι ενωμένοι, και αυτοδιοικητικοί και κεντρική εξουσία, να μην αφήσετε κανένα ακριτικό νησί αβοήθητο», τόνισε η κ. Σορώτου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Κάσο και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν και οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι να σκέφτονται τα ελληνικά νησιά μόνο για hot spot. Πρέπει να σκέφτονται και ότι είχαν ψηφίσει μία νησιωτική πολιτική που την έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια».
Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 είχε δηλώσει:
«Εμάς δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι, μας φοβίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας», δήλωσε η δήμαρχος Κάσου, Μαίρη Σορώτου, σχολιάζοντας τις νέες προκλήσεις των Τούρκων.

«Η Ελλάδα δεν τελειώνει στο Αιγαίο, αρχίζει από το Αιγαίο. Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού και κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά να μη μας ξεχνάνε» πρόσθεσε. 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114305494

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!