Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολοταχώς προς χρεοκοπία η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Απλήρωτοι πέντε μήνες οι εργαζόμενοι!!!

Ολοταχώς προς χρεοκοπία οδηγείται η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Είναι η παλιά ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΕ που μετά τον Καλλικράτη έγινε Αναπτυξιακή Εταιρεία για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η επιχείρηση απασχολεί δώδεκα εργαζόμενους οι περισσότεροι πτυχιούχοι ΑΕΙ. Ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος έχουν έδρα την Πάτρα, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν έδρα τον Πύργο, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ηλείας. Η Αντιπεριφέρεια Ηλείας έχει προσφέρει τον τελευταίο χρόνο σημαντική οικονομική βοήθεια προς την εταιρεία κυρίως για
την λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου στην Αμαλιάδα.
Η οικονομική κατρακύλα όμως που εχει πάρει η Εταιρεία, ειδικά το 2016 δεν έχει σταματημό.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (www.Iliaoikonomia.gr), είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον πέντε μήνες!
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αν συνεχίσει έτσι η εταιρεία τότε και για τους επόμενους μήνες (τουλάχιστον το επόμενο εξάμηνο) δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ για να πληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις της. Και κυρίως να μπορέσει να πληρώσει τις ανελαστικές της δαπάνες όπως μισθοδοσία και Ασφαλιστικές εισφορές.
Ο ακριβοπληρωμένος Διευθύνων Σύμβουλος, με μηνιαία αποζημίωση 3.441 ευρώ, (βλέπε αντίγραφο πληρωμής του από Διαύγεια) έχει μεγάλες ευθύνες για την οικονομική κατρακύλα της εταιρείας. Που είναι ο οικονομικός προγραμματισμός, η οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας, οι οικονομικοί στόχοι, η πληρωμή των ανελαστικών δαπανών, και τελικά το σχέδιο για αποφυγή της χρεοκοπίας της εταιρείας;;;
Για την όλη κατάσταση υπάρχουν τεράστιες ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας (στο οποίο συμμετέχουν και αιρετοί Δήμων), και όχι μόνο.
Θεωρούμε ότι η όλη κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο κυρίως του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η δε Αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο βρίσκεται σε  "ύπνο βαθύ".
Η επιχείρηση έτσι όπως λειτουργεί μόνο χρέη μπορεί να συσσωρεύει.
Χρειάζεται ένα νέο σχεδιασμό, ένα βραχυχρόνιο και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δράσης.
Κάτι που φαίνεται ότι όπως διευθύνεται και διοικείται δεν μπορεί να εξασφαλίσει.

Για το θέμα θα επανέλθουμε...
http://www.iliaoikonomia.gr/content/olotahos-pros-hreokopia-i-anaptyxiaki-etaireia-dytikis-elladas-aplirotoi-pente-mines-oi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!