Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάτω οι μισθοί, πάνω οι τιμές

Βουλιάζουν... οι μισθοί αλλά οι τιμές βασικών ειδών διατροφής και υπηρεσιών που αγοράζουν τα νοικοκυριά αυξάνονται, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε και αποκαλύπτει το 'Εθνος' και αφορούν την περίοδο 2010-2016 της ύφεσης και των μνημονίων.
Οι πολιτικές που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στα χρόνια της κρίσης μέσω των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας έχουν φέρει ανισοβαρή αποτελέσματα.  Ετσι, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε το 'Εθνος' αποκαλύπτεται ότι οι μισθοί έπεσαν περίπου 14% στο τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο
χρονικό διάστημα του 2010, ενώ οι τιμές στις 'ομάδες αγαθών και υπηρεσιών' που διαμορφώνουν τον πληθωρισμό αυξήθηκαν τον Νοέμβριο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2010 έως και 13%.
Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε δαπάνες που καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους, και η εσωτερική υποτίμηση που επιδιώκουν οι δανειστές για την ελληνική οικονομία να προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στην επιβίωση των νοικοκυριών.
Πρωταθλητές της ακρίβειας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, είναι τα 'αλκοολούχα ποτά και ο καπνός', τα 'είδη διατροφής και μη αλκοολούχα ποτά' καθώς και οι δαπάνες για τη 'στέγαση'.
Αλλά και όπου παρουσιάζονται μειώσεις τιμών στη διάρκεια της προαναφερόμενης περιόδου, αυτές δεν μπορούν να μετριάσουν τις απώλειες των εισοδημάτων των ελληνικών οικογενειών. Τέτοιες κατηγορίες είναι η 'υγεία', οι 'μεταφορές' και οι 'επικοινωνίες'. Οι μειώσεις φτάνουν μέχρι 5%.
Η ανάποδη τροχιά των μισθών σε σχέση με τις τιμές λαμβάνει εκρηκτικότερες διαστάσεις αν αντιληφθεί κανείς πως οι άνεργοι ανέρχονται σε 1,1 εκατομμύρια άτομα και οι εργαζόμενοι που υποαμείβονται σε 1 εκατομμύριο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
http://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!