Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΟΔΣΑ Κεν.Μακεδονίας: Απολύει παράνομα συμβασιούχους για να πάρει εργολάβους

Σε απολύσεις συμβασιούχων παρά τη ρητή πρόβλεψη της ρύθμισης Βερναρδάκη για την παράταση συμβάσεων καθαριότητας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 21 Οκτωβρίου 2016, προτίθεται, σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων στην aftodioikisi.gr, να προχωρήσει ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και ο πρόεδρος του Μιχάλης Γεράνης. Πρόκειται για το δεύτερο και σοβαρότερο κρούσμα μη εφαρμογής του νόμου μετά από αυτό του δήμου Κυθήρων όπου, μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr, η δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε ότι θα
παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων.  
Η υπόθεση αφορά 177 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί το Δεκέμβριο του 2014 (81) και το Δεκέμβριο του 2015 (96), και έχουν παραταθεί οι συμβάσεις τους με βάση το άρθρο 50 του Ν.4351/2015 (ΦΕΚ 164Α΄ /04.12.2015) και την ΠΝΠ (ΦΕΚ 184 Α΄/30.12.2015), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο δεύτερο του N.4366/16 (ΦΕΚ 18 Α΄/15.02.2016) αντίστοιχα.
Παρότι οι συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων ήταν σε ισχύ κατά την ψήφιση του νόμου Ν.4429/2016 (Βερναρδάκη), σύμφωνα με τους εργαζομένους, «η Διοίκηση αρνείται να τις παρατείνει και ψάχνοντας να βρει νομικά πατήματα, ανέθεσε σε νομικούς συμβούλους να γνωμοδοτήσει σχετικά, ενημερώνοντας τους εργαζομένους ότι:
– Για τους εργαζομένους που προσλήφθηκαν από τις 11 έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2014, θα προβεί σε καταγγελία συμβάσεων, προκειμένου να μην εκτείσουν 24 μήνες συνεχούς εργασίας με διαδοχικές συμβάσεις, καθώς αυτό αντίκειται στα άρθρα 5 – 7 του Π.Δ. 164/2004 (Παυλόπουλου).
– Για τους εργαζομένους που προσλήφθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 θα προβεί σε κατ’επιλογή παράταση των συμβάσεων, βάσει ειδικοτήτων που «εμπίμπτουν» στον τομέα καθαριότητας. Οπως, όμως, αναφέρουν οι εργαζόμενοι όλοι οι παραπάνω συμβασιούχοι έχουν ήδη λάβει παρτάσεις συμβάσεων ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς ο ΦΟΔΣΑ και οι υπηρεσίες του, έχουν εξ’ ορισμού και δια συστάσεως αρμοδιότητες καθαριτότητας.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η έλλειψη προσωπικού που επικαλούνταν ο ΦΟΔΣΑ το 2014, εκκίνησε την διαγωνιστική διαδικασία για την παροχή υπηρεσιών Λειτουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Σερρών, Κιλκίς, Ανθεμούντα και Πολυγύρου για διάρκεια τεσσάρων (4) ετών, προϋπολογισμού 15.000.000€».
Και καταλήγουν: «Την ώρα που η Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ υποστηρίζει ότι ο προϋπολογισμός του Φορέα δεν αντέχει τόσους εργαζομένους, καλύπτει πολλαπλάσια κονδύλια για τους εργολάβους. Δηλαδή προτιμά να απολύσει τους εργαζόμενους για να προσλάβει τους εργολάβους!»
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/fodsa-ken-makedonias-apoliei-paranoma-simvasiouxous-gia-na-parei-ergolavous/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!