Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα μέτρα ύψους 4,2 δισ. ζητά το ΔΝΤ - Ανυποχώρητη η κυβέρνηση

Προσκολλημένο στις ιδεοληψίες του παραμένει το ΔΝΤ, ζητώντας προκαταβολικά μέτρα για την περίοδο 2019 - 2020, με το πρόσχημα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5%) που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πλάνο. «Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα» τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβερνητικού αξιωματούχου, το Ταμείο εμμένει στην άποψη πως για να πιάσει η Ελλάδα το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων για το
2019 και το 2020 (ύψους 3,5%) θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση λήψη επιπλέον μέτρων. Τα μέτρα αυτά αφορούν τη μείωση των συντάξεων, όπως επίσης και του αφορολόγητο, φτάνοντας στο 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 4,2 δις ευρώ. Ο ίδιος αξιωματούχος αποκλείει κάθε τέτοιο σενάριο, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα».
Πρόσθεσε δε ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους Ευρωπαίους θα είχε κλείσει εδώ και σχεδόν δυο εβδομάδες, καθώς τα πάντα σχεδόν είναι λυμένα με εξαίρεση τα εργασιακά, για τα οποία οι θεσμοί ζητούν αλλαγές πέραν της συμφωνίας του τρίτου μνημονίου που προέβλεπε τη θεσμοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.
Κατά τα φαινόμενα, με αυτό το επιχείρημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρακωλύει το κλείσιμο του staff level agreement για τη β' αξιολόγηση, γεγονός που συνδέεται και με την αναφορά του υπουργού Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε τονίσει από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου πως δεν γίνεται οι διαφορές ΔΝΤ και ΕΕ να λυθούν στις πλάτες της Ελλάδας, αφού ως γνωστόν το Ταμείο προκρίνει -έστω και χωρίς ιδιαίτερη ένταση- τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και τη διευθέτηση του χρέους, με τη γραμμή του Βερολίνου να κυμαίνεται στα εντελώς αντίθετα πλαίσια. 
Με αυτά τα δεδομένα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει «λευκός καπνός» στο επικείμενο Eurogroup, με την απαιτούμενη «πολιτική συμφωνία» να μετατίθεται σε άλλο έκτακτο Eurogroup πριν τη λήξη του έτους. 
Κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στο koutipandoras.gr, απέρριψε το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων και πρόωρων εκλογών, κάνοντας λόγο για φαντασιακές αναφορές των συντακτών που επικαλούνται τέτοιες πληροφορίες.
http://www.koutipandoras.gr/article/meiwsh-syntaewn-kai-aforologhtoy-zhta-to-dnt

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!