Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αλλαγή κυβερνητικής τακτικής: Φουλ επίθεση τέλος η άμυνα


«Αρκετά παίξαμε άμυνα. Πλέον, ήρθε η ώρα να περάσουμε στην επίθεση». Αυτό είναι το κλίμα που προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. 
Η επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα τους δίνει την δυνατότητα να βάλουν τα πράγματα όλα σε μια σειρά. Από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να καταστήσουν σαφές σε όλους τους τόνους πως η συμφωνία με τους δανειστές θα επιτευχθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, ενώ και η αξιολόγηση, παρά τα δύσκολα σημεία, θα ολοκληρωθεί. 
Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι πάνω του και να
ασχοληθεί προσωπικά με ζητήματα που θεωρεί ότι βλάπτουν τον ίδιο και την κυβέρνηση του.  Ως προσωπική πρόκληση εξέλαβε και την επίθεση που δέχτηκε από την Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Βήματος για παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία της  εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Πριν προλάβουν οι αντίπαλοι του να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός, ζήτησε ο ίδιος από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης. Η συζήτηση αναμένεται να οριστεί μετά την Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαρτίου. 
«Δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο, όλα στο φως και στην Βουλή» αναφέρουν από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Με την ίδια επιθετική τακτική αναμένεται να απαντήσει το επόμενο διάστημα και σε όλες τις επιθέσεις που θα δεχθεί. Παράλληλα όμως, προετοιμάζει και την αντεπίθεση του σε επικοινωνιακό επίπεδο, χρησιμοποιώντας σαν αιχμή του δόρατος τις λίστες με τους καταθέτες του εξωτερικού, που ελέγχονται για φοροδιαφυγή. Θεωρεί πως το σημείο αυτό, αποτελεί και την Αχίλλειο Πτέρνα τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο σκοπεύει να ανοίξει ξανά μέτωπο, έπειτα από μια περίοδο ύφεσης που πέρασαν οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα.
 http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανδρουλάκης ή Δούκας; Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ

Ποιος θα είναι ο νέος τους πρόεδρος αποφασίζουν σήμερα, Κυριακή 13/10 οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα....