Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μισέλ: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τις ελευθερίες μας



«Οι Βρυξέλλες βρέθηκαν αντιμέτωπες σήμερα με τους πιο τραγικές επιθέσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ σε νέα συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα για το αιματηρά τρομοκρατικά πλήγματα, με δεκάδες νεκρούς, στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο Μισέλ ανακοίνωσε
 ότι συνεκλήθη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι το «τέταρτο επίπεδο απειλής» της δημόσιας ασφάλειας θα παραμείνει εν ισχύι και το βράδυ και θα επανεξεταστεί το πρωί της Τετάρτης. «Η κυβέρνηση θα αναπτύξει περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις
ασφαλείας» δεσμεύτηκε ο βέλγος πρωθυπουργός.

«Οι άνθρωποι που πήγαιναν στη δουλειά τους, στο σχολείο, έχουν συγκλονιστεί από αυτές τις βάρβαρες [επιθέσεις]» τόνισε. 

Οι τρομοκράτες είναι «εχθροί της δημοκρατικής ελευθερίας, των θεμελιωδών αξιών», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός. «Θα μείνουμε ενωμένοι» και θα «προστατέψουμε τον τρόπο ζωής μας» πρόσθεσε. 

«Θέλουμε να
 επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε, τονίζοντας ότι τα Μέσα Μαζικών Μεταφορών θα επαναλειτουργήσουν [πλήρως] μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.  Ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανακοίνωσε ότι το κυβερνητικό συμβούλιο θα συγκληθεί την Τετάρτη το πρωί για να εξετάσει τα νέα στοιχεία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και να αξιολογήσει την κατάσταση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες μας», δήλωσε ο Μισέλ. «Είμαστε αντιμέτωποι με εχθρούς που θέλουν να καταπολεμήσουν τις ελευθερίες μας. Και θέλω να διευκρινίσω ότι οι αρχές, μαζί με τους πολίτες μας, θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας» πρόσθεσε. 

Επίσης, ο Σαρλ Μισέλ
 επανέλαβε την απόφαση της βελγικής κυβέρνησης να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα των επιθέσεων.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...