Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Λίστα Μπόργιανς: Επιθυμούν να πληρώσουν φόρους που τους αναλογούν

Να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, προκειμένου να αποφύγουν την ποινική διαδικασία που έχει κινηθεί εναντίον τους, προτίθενται -σύμφωνα με πληροφορίες- 25 με 30 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της «λίστας Μπόργιανς».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους πρώτους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που δηλώνουν σχετική πρόθεση (σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες) και επιλέγουν να πληρώσουν πριν η διαδικασία φτάσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Ετσι, εντός των ημερών, αναμένεται να υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις με τα ποσά στην τράπεζα UBS και να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, προκειμένου να «φρενάρουν» τη σε βάρος τους ποινική
διαδικασία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Πάντως, σύμφωνα με σχετικές εκτιμήσεις δικαστικών κύκλων, ο αριθμός των καταθετών που επιλέγει τον δρόμο του ελέγχου -και όχι να πληρώσει αμέσως- είναι πολλαπλάσιος, δεδομένου και του ότι δεν έχουν μέχρι τώρα δοθεί κίνητρα, αφού το νομοσχέδιο της αυτοκαταγγελίας παραμένει «παγωμένο» (δεν έχει ψηφιστεί).
Δηλαδή οι εμπλεκόμενοι προτιμούν να διακινδυνεύσουν τον έλεγχο και να ακολουθήσουν μια χρονοβόρα διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων, δεδομένου μάλιστα ότι οι έλεγχοι πριν από το 2010 αμφισβητούνται ήδη στις δικαστικές αίθουσες.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...