Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το σχέδιο για την εκκένωση της Ειδομένης


1ο Βήμα: Συνεννόηση με τους «αλληλέγγυους» Γενοβέζους να διακόψουν τη λειτουργία του... ράδιο αρβύλα, που μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις προκαλώντας σύγχυση και πανικό στους πρόσφυγες ότι από «μέρα σε μέρα» και από «ώρα σε ώρα» ανοίγουν τα σύνορα στα Σκόπια. Για τον λόγο αυτό μεταβαίνει σήμερα στην Ειδομένη ο «ακτιβιστής-μαιευτήρας» υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για να έρθει σε επαφή μαζί τους και να τους καλέσει να σταματήσουν την ανορθόδοξη δράση στην Ειδομένη και να μη δυσχεραίνουν το έργο της κυβέρνησης, που είναι η ομαλή και χωρίς βία μετακίνηση των προσφύγων στα μετόπισθεν, καθώς δεν έχουν καμία ελπίδα να περάσουν τα σύνορα.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν θέλει επ' ουδενί τη ρήξη με τους ακτιβιστές πριν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου μαζί τους.
Σε περίπτωση όμως που η σημερινή προσπάθεια Μουζάλα προσκρούσει σε τείχος, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα με στόχο να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της Ειδομένης.
2ο Βήμα: Ο Στρατός με την Αστυνομία θα αναλάβουν ενεργότερο ρόλο ως προς τον έλεγχο της περιοχής, εφαρμόζοντας το σχέδιο «μπακλαβά», χωρίζοντας την περιοχή σε δεκατρείς τομείς. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο που αποκάλυψε χτες το «Εθνος», υπό τον διοικητή της 33ης Ταξιαρχίας μεικτά κλιμάκια του Στρατού και της Αστυνομίας θα αναλάβουν τη διοικητική μέριμνα και την ασφάλεια των προσφύγων που οι σκηνές τους βρίσκονται μέσα στον κάθε τομέα.
Με την παρουσία και ενεργό εμπλοκή του Στρατού και της Αστυνομίας αυτόματα ακυρώνεται η όποια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μπορεί να παράξουν οι εισαγόμενοι ακτιβιστές, οι οποίοι εξοπλισμένοι με πομπούς αλωνίζουν στα χωράφια της Ειδομένης ως να είναι εκείνοι διοικητές του καταυλισμού.
Η Αστυνομία με τον Στρατό θα αποφύγουν κάθε ένταση ή σύγκρουση με τους ακτιβιστές, ωστόσο η όποια δράση τους θα βρίσκεται πλέον υπό την αυστηρή επιτήρηση των ελληνικών αρχών και εάν αυτή υπερβαίνει τις «κόκκινες γραμμές» θα καλούνται να αποχωρήσουν από την περιοχή...
3ο Βήμα: Τα μεικτά κλιμάκια Στρατού και Αστυνομίας, αφού εξασφαλίσουν τη διοικητική μέριμνα και την ασφάλεια των προσφύγων, θα ενημερώνονται για τις εναλλακτικές αποστάσεις που θα έχουν για τη μετακίνησή τους σε οργανωμένους καταυλισμούς στα μετόπισθεν.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως τονίστηκε στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη, είναι να έχει εκκενωθεί η Ειδομένη αν όχι μέχρι το Πάσχα, πάντως εντός του Μαΐου.
Οι ροές προσφύγων
Τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη απασχόλησε και η αποκάλυψη του «Εθνους» για το στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζει η Τουρκία κατευθύνοντας τη ροή των προσφύγων σε συγκεκριμένα νησιά που εδώ και χρόνια έχει «στοχοποιήσει» το τουρκικό γενικό επιτελείο. Μάλιστα βάσει της ανάλυσης των στοιχείων -σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία του «Εθνους»- ένα μεγάλο μέρος μεταναστών (σκληρών Αφγανών και όχι Σύρων προσφύγων) αποβιβάζονται στη Χίο, προφανώς με στόχο να διαρραγεί η αξιοθαύμαστη ανεκτικότητα που έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο τοπικός πληθυσμός. Η Χίος, όπως έχει αποκαλυφθεί, βρίσκεται στα μακρόπνοα σχέδια του τουρκικού γενικού επιτελείου για κατάληψη μεγάλου νησιού του κεντρικού Αιγαίου και επομένως πάντα είναι μέσα στις βλέψεις τους η σφυγμομέτρηση, η αντίδραση και το φρόνημα του τοπικού πληθυσμού.
Το γεγονός ότι οι Χιώτες ως καραβοκύρηδες και ναυτικοί επέδειξαν μια θαρραλέα ανεκτικότητα στα πρώτα κύματα προσφύγων που έσκασαν στο νησί προφανώς δεν άρεσε στους Τούρκους και γι' αυτό εν συνεχεία απέστειλαν Αφγανούς μετανάστες, που κάθε άλλο παρά φιλήσυχοι και καλοκάγαθοι είναι όπως οι Σύροι πρόσφυγες...
Για τον λόγο αυτό και εν όψει της εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας με την Τουρκία για επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία από το ξημέρωμα της 4ης Απριλίου, χτες μετά την κυβερνητική σύσκεψη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε τα hotspots της Λέσβου και της Χίου.
Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση παραμένει η στάση όχι μόνο των ακτιβιστών στην Ειδομένη αλλά και των κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στον Εβρο, καθώς επιμένει να προειδοποιεί την Ευρώπη ότι εάν δεν δέχεται όσους επαναπροωθεί η Ελλάδα θα αναγκαστεί και η ίδια να αθετήσει τη συμφωνία με την Ελλάδα και δεν θα δέχεται πίσω όσους καταφέρνουν να περάσουν στις ελληνικές ακτές.
 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...