Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Η κυβέρνηση αναζητεί βιομηχανικούς χώρους για να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Σε πρώην βιομηχανικούς χώρους, κοντά αλλά όχι μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σχεδιάζει η κυβέρνηση να «κατασκευάσει» τις 30.000 νέες θέσεις προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr,στους χώρους αυτούς, οι οποίοι όπως αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι λειτουργικοί, θα μεταφερθούν κατά προτεραιότητα μέσα στον επόμενο μήνα οι 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, εντός του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι και η βελτίωση των συνθηκών
διαμονής στα ήδη υπάρχοντα κέντρα, όπως καλύτερες, πιο μεγάλες και ενδεχομένως θερμαινόμενες σκηνές.
Στα εμπλεκόμενα υπουργεία σημειώνουν ότι υπάρχει αρκετός κόσμος στην Ειδομένη που θέλει πλέον να φύγει από την περιοχή και στόχος της κυβέρνησης είναι «να το επιταχύνουμε αυτό». Για όσους βρίσκονται στον Πειραιά η κατάσταση είναι διαφορετική αφού η απόφαση είναι να μεταφερθούν κάπου σχετικά κοντά στο Λιμάνι.
Σε ότι αφορά στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας στο Μαξίμου σημειώνουν με νόημα ότι κανένας από όσους δημοσίως δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν πρόσφυγες στη χώρα τους «δεν έχει πάει επίσημα στις Βρυξέλλες να ζητήσει έξοδο από το πρόγραμμα», ενώ επιμένουν ότι είναι σε ισχύ η συμφωνία τους περασμένου χρόνου για υποχρεωτική μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, οι 66.000 εκ των οποίων από την Ελλάδα.
Ωστόσο αναγνωρίζουν ότι η συμφωνία είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντική και ως εκ τούτου δύσκολα υλοποιήσιμη και η τρομοκρατική ενέργεια στις Βρυξέλλες τη δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, αλλά όπως λένε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να το αφήσουν τη συμφωνία να καταρρεύσει τελείως».
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουν - Θα ήθελα να είχαμε FBI στην Ελλάδα

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντ...