Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ελλειμμα σχεδιασμού καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι



Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τη νέα πανσπερμία υπουργικών δηλώσεων για τη διαχείριση των προσφύγων, άσκησαν χθες τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταλογίζοντας σε όσους εμπλέκονται έλλειμμα σχεδίου και πλήρη ανικανότητα να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.

«Παρά τις θεσμικές και αξιακές υποχωρήσεις της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης, δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτή η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, οι ροές δεν έχουν μειωθεί, ενώ δεν εφαρμόζεται κανένα σχέδιο για την Ειδομένη και τον απαραίτητο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών», επισήμανε το ΠΑΣΟΚ και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «δυσκολεύεται ακόμα και να μετρήσει τους
εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Η ενασχόληση με ενδοκυβερνητικά παιχνίδια εξουσίας χωρίς κοινή γραμμή, με αντικρουόμενες δηλώσεις και υπεκφυγές, επιτείνει το χάος», πρόσθεσε η Χαρ. Τρικούπη και χαρακτήρισε τους αρμόδιους υπουργούς «κατώτερους των περιστάσεων» παραπέμποντας στα προχθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη και στη δυσκολία παραμονής εκεί των μεγάλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ακόμη πιο αιχμηρό ήταν το ΚΚΕ, στελέχη του οποίου έλεγαν χθες ότι «το χάος που επικρατεί στην Ειδομένη αποδεικνύει πια περίτρανα ότι η κυβέρνηση, ενώ αυτονόητα θα όφειλε, δεν δημιούργησε σκόπιμα καμία κρατική υποδομή εκεί τις τελευταίες εβδομάδες για να μην εκληφθεί μια τέτοια κίνηση από την Ε.Ε. ως μέσο πίεσης για το άνοιγμα των συνόρων», ενώ με αφορμή τη στάση της Υπατης Αρμοστείας, στον Περισσό τόνιζαν ότι «δικαιώνονται απολύτως οι θέσεις του ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συναινεί στην κατάργηση όλων των διεθνών συμβάσεων για τους πρόσφυγες υπακούοντας τυφλά στις αδιέξοδες επιλογές της Ε.Ε.».

Τέλος, ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον Βέλγο πρέσβη στην Αθήνα, αφού εξέφρασε την ελπίδα του η Ευρώπη να ανακτήσει τον βηματισμό της και να συνεργαστεί σε πολιτικό και αστυνομικό επίπεδο για να αντιμετωπίσει «κάποιους ημιπαράφρονες που νομίζουν ότι με τον τρόμο θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τις ευρωπαϊκές μας αρχές», κατήγγειλε την κυβέρνηση ως «ανίκανη να διαχειριστεί μια κρίση που εν πολλοίς η ίδια άφησε να διογκωθεί» και επέκρινε τους αρμοδίους ότι δεν μπορούν καν να οργανώσουν τη σίτιση των προσφύγων «παρά την πρωτοφανή αλληλεγγύη που επέδειξαν οι Ελληνες πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα».
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκληρές αλήθειες: Για αυτό αξίζουν οι εξοπλισμοί και οι συμμαχίες

Οι «προπονητές της εξέδρας» ήταν το Σάββατο με το Ιράν. Οπαδικά. Το διαπιστώσαμε στον κύκλο μας, το είδαμε στα social media. Την ώρα που εκτ...