Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Συναγερμός στην κυβέρνηση για προβοκάτσια στην Ειδομένη

Η έντονη κινητικότητα που παρουσιάστηκε χθες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της Αθήνας. Το πρόβλημα για τους κυβερνητικούς παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα, δεν ήταν η φήμη ότι θα ανοίξει το συγκεκριμένο συνοριακό πέρασμα που παραμένει κλειστό για σχεδόν δύο μήνες, αλλά το γεγονός πως κάποιοι τις διακινούν.  Στην κυβέρνηση δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν ανοιχτά για στήσιμο προβοκάτσιας εκ μέρους ορισμένων που ονειρεύονται ένα θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους απελπισμένους πρόσφυγες από τη μία πλευρά, και την ελληνική και
σκοπιανή αστυνομία από την άλλη. 
Για αυτό και δεν κρύβουν τον φόβο τους πως ενδεχομένως, ανάμεσα στις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους που δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωση των προσφύγων, να έχουν παρεισφρήσει πρόσωπα που σκοπεύουν να δυναμιτίσουν το κλίμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σκηνικό κρίσης στην περιοχή. Μιλούν για άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους λόγους τον πόνο των ανθρώπων και να κερδίσουν από αυτόν. 
Προσθέτουν επίσης πως μεταξύ αυτών των ανθρώπων ίσως να υπάρχουν και ορισμένοι -με ιδεολογικά κριτήρια- που πιστεύουν πως ένα βίαιο περιστατικό θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, έτσι ώστε να ξανανοίξει ο βαλκανικός διάδρομος για τους πρόσφυγες. Όμως συμπληρώνουν, πως μια τέτοια ενέργεια, ότι κίνητρα και να έχει, θα ευνοήσει αντικειμενικά όσους κερδίζουν από την μεταφορά των ανθρώπων προς την Ελλάδα, δηλαδή τους δουλεμπόρους. 
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την διαδικασία για τον συντονισμό της δράσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με της ανθρωπιστικές οργανώσεις και την εκκλησία προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η βοήθεια που προσφέρεται στους πρόσφυγες. Παράλληλα, τα συναρμόδια υπουργεία δουλεύουν για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά τους πρόσφυγες και την παροχή ασύλου, έτσι ώστε να εναρμονιστεί απόλυτα με την συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.
 http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΗ: Αυτές τις αλλαγές θα δείτε στους λογαριασμούς που θα έρθουν -Προσοχή με το πάγιο

Διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τα νέα ευνοϊκά μέτρα, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΕΗ και αφορούν τις χρεώσεις κ...