Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Παυλόπουλος: Ο πραγματικός πολιτικός δεν προσαρμόζεται στην καθημερινότητα του λαϊκισμού

«Πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα. Και όχι εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμά του κατά το πανελλήνιο μνημόσυνο των διατελεσάντων εκπροσώπων του ελληνικού λαού.
Ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει επίσης ότι οι μόνοι τίτλοι τιμής οι οποίοι είναι σε θέση να καταξιώσουν εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, κατά το νόημα της Δημοκρατίας, είναι η ανιδιοτελής προσφορά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και συνακόλουθα, η έντιμη πενία τους, η οποία προσφέρει υπόδειγμα πολιτικού ήθους.


 Διαβάστε εδώ αναλυτικά το επιμνημόσυνο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ας μου επιτραπεί ν’απονείμω, με την ευκαιρία του Μνημοσύνου αυτού, τον οφειλόμενο έπαινο στους, διαχρονικώς, διατελέσαντες εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού, οι οποίοι δεν είναι πια μαζί μας. Έναν έπαινο ο οποίος, με βάση τα έργα τους, αφορά την μεγάλη πλειοψηφία τους και στοχεύει στην, έστω και εκ των υστέρων, δικαίωσή τους. Οι διατελέσαντες εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, των οποίων τιμούμε σήμερα την μνήμη, πήραν μαζί τους τους μόνους τίτλους τιμής, οι οποίοι είναι σε θέση να καταξιώσουν εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, κατά το νόημα της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα δε:
- Πρώτον, την ανιδιοτελή προσφορά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
- Και, δεύτερον και συνακόλουθα, την έντιμη πενία τους, η οποία προσφέρει υπόδειγμα πολιτικού ήθους.
Ας είναι αυτοί οι τίτλοι τιμής το έρεισμα αιωνιότητας της μνήμης τους αλλά και το «εκ του τάφου» μήνυμά τους στον πολιτικό κόσμο της Χώρας ως προς το δικό του σημερινό χρέος, ιδίως ενόψει της κρισιμότητας των εθνικών μας καιρών. Ένα χρέος το οποίο συνίσταται, πρωτίστως, στο ότι πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα. Και όχι εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού.
Μ’ άλλες λέξεις πραγματικός Πολιτικός, κατά δημοκρατική κυριολεξία, είναι εκείνος που διαλέγεται ειλικρινώς με την ιστορία κι όχι εκείνος που συμφύρεται με την συγκυρία.
Αιωνία η μνήμη τους».
 http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιες εταιρείες «μπλοκάρουν» το εμβόλιο για τον κορονοϊό

του Άρη Χατζηστεφάνου Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίων και φαρμάκων γ...