Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Γεροβασίλη: Οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Ελλάδα - Η χώρα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη

Κατατίθεται μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ζητήματα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.
Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας, θα ενσωματώνει κοινοτική οδηγία για το καθεστώς διεθνούς προστασίας και την παροχή ασύλου και θα ρυθμίζει ζητήματα για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό. Το νομοσχέδιο δεν θα αναγνωρίζει την Τουρκία ή άλλη χώρα ως ασφαλή Τρίτη χώρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση υλοποιεί τον σχεδιασμό της για τις 30.000 θέσεις φιλοξενίας. Στην Ειδομένη ξεκίνησε η εθελοντική απομάκρυνση προσφύγων και στόχος είναι να
εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για να πειστούν για την απομάκρυνσή τους.
Η χώρα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Πρόσθεσε ότι το ζήτημα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας δημιουργεί πλέον μια νόμιμη οδό μετακίνησης προσφύγων προς την Ευρώπη. Η κυβέρνηση υλοποιεί αυτά για τα οποία είναι δεσμευμένη και παλεύει για την υλοποίηση της συμφωνίας από όλα τα μέρη, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Ερωτηθείσα για την παραμονή του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση, είπε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του υπουργείου Εσωτερικών και Μετανάστευσης, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Μουζάλα η θέση της κυβέρνησης είναι εκφρασμένη. Το θέμα θα συζητηθεί αμέσως μετά την αποψινή συζήτηση, με τον πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο, και τότε θα ληφθούν αποφάσεις, συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στην πορεία της αξιολόγησης, είπε ότι οι θεσμοί επιστρέφουν μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου από Δευτέρα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Αναφερόμενη στην επικείμενη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει η συζήτηση αυτή με στόχο να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά φοβούνται από την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει απόψε μια συζήτηση επί της ουσίας.
 http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...