Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Τουριστική επέλαση Eλλήνων υπουργών στις ΗΠΑ


Μετά τους Π. Καμμένο (με το ''προεδρικό αεροσκάφος'' σε Φλόριδα, Ουάσιγκτον), Ε. Κουντουρά (Φλόριδα) και ο επί της Παιδείας Ν. Φίλης (Νέα Υόρκη), επειδή ''λεφτά ΠΑΝΤΑ υπάρχουν'' στην χρεοκοπημένη ''μνημονιο-κώσταινα'', γιά 'Ελληνες πολιτικούς.

Με αφορμή την ''τουριστική'' επίσκεψη Πάνου Καμμένου στην δυτ. Φλόριδα (κόλπος Τάμπα)
Τι όφειλε να κάνει ο υπουργός 'Αμυνας, αλλά εξαιτίας ιστορικής άγνοιας των άσχετων που τον προσκάλεσαν και δική του, δεν έκανε. Η περίπτωση του γερουσιαστή Κλώντ Πέππερ (β' παγκόσμιος Πόλεμος και μετά), τα Δωδεκάνησα και η διαχρονική αχαριστία τοπικής Ομογένειας-Ελλάδας.
O Αμερικανός Γερουσιαστής Φλόριδας Κλώντ Πέππερ, απότρεψε -με σκληρό προσωπικό αγώνα- τον εγκλεισμό (1941) σε ''στρατόπεδα συγκέντρωσης'' και των Δωδεκανήσιων στις ΗΠΑ, που τότε ήταν Ιταλοί υπήκοοι (μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία των κατοίκων του ''ελληνικού χωριού'' Τάρπον Σπρινγκς, στην Φλόριδα)**. Οι ΗΠΑ έκλεισαν στα στρατόπεδα Γερμανούς, Ιταλούς, Ιαπωνέζους υπηκόους τους, όταν άρχισαν τον πόλεμο κατά του ''άξονα''.
Ο μεγάλος φιλέλληνας γερουσιαστής, συνέχισε τον αγώνα του υπέρ της Ελλάδας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα (νομοσχέδιο 82, σύσκεψη Παρισίων κ.ά. )***. Η τοπική ''οργανωμένη Ομογένεια'' και ειδικά οι Δωδεκανήσιοι στο ''ελληνικό χωριό των σφουγγαράδων'' Τάρπον Σπρινγκς, με τους ανιστόρητους και άσχετους -μόνο γιά χορούς και πανηγύρια- ουδέποτε αναγνώρισε και τίμησε τον Κλωντ Πέπερ και την τεράστια προσφορά του.
Ακόμα και τώρα, ο υπουργός 'Αμυνας, επισκεπτόμενος την δυτ. Φλόριδα, έστω γιά τουρισμό, δεν έπραξε το αυτονόητο και εθνικά επιβαλόμενο, εξαιτίας άγνοιας, αλλά και ασχετοσύνης των επιτήδειων που τον προσκάλεσαν (με επικεφαλή τον παντός καιρού και κατάστασης, που ρήμαξε το ελληνικό Δημόσιο χρησιμοποιώντας φελλούς, διαπλεκόμενους πολιτικούς, τον θρυλικό ''Μητσάρα'' δηλ. τον Γιώργο Μέρμελα).
Και τελικά τον ''ευτέλισαν'' τον ''τουρίστα'' Π. Καμμένο, άθελά του, ως συνεργό σε ''ανώμαλες ομογενειακές, κερδοσκοπικές καταστάσεις'', στην Φλόριδα, που η τοπική Ομογένεια τις έχει καταδικάσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αφού γελά με τα χάλια ''ανεπίδεκτων μάθησης'', ανεύθυνων και εύκολα παρασυρόμενων Ελλήνων πολιτικών.
Σημ.: Ευτυχώς στην Ρόδο (Ελλάδα) υπάρχει ''οδός Κλαύδιου Πέππερ''. Στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς, όχι (ούτε και προτομή του).
**Σχετικές αναφορές: Congressional Records και βιβλίο Μπάμπη Μαλαφούρη ''Ελληνες της Αμερικής 1528-1948''.
*** ''Claude Pepper and the Greeks in Tarpon Springs'' (Book: ''Images in American History'')
 http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Η «φίλη» της Άννας Διαμαντοπούλου που στηρίζει… Ανδρουλάκη

Στην πολιτική η πιο δύσκολες στιγμές που περνάει κανείς είναι οι εσωκομματικές κόντρες. Οι παλιότεροι λέγανε ότι η πολιτική γίνεται πολύ πιο...