Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Επιταχύνει τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων φιλοξενίας η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με μέλη της κυβέρνησης και συνεργάτες του, στη Βουλή.
Βασικά θέματα στην ατζέντα ήταν το προσφυγικό και η επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή με το οποίο θα διευθετούνται όλες οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη δημιουργίαεπιπλέον 30.000 θέσεων φιλοξενίας εντός του εικοσαημέρου. Την ίδια ώρα, διερμηνείς και μεταφραστές σπεύδουν στην
Ειδομένη, προκειμένου να ενημερώσουν τους περισσότερους από τους 12.000 πρόσφυγες που παραμένουν στον καταυλισμό και αρνούνται να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Κέντρου Γιώργο Κυρίτση, το κλιμάκιο των διερμηνέων θα ενημερώσει τους πρόσφυγες για το θετικό της μετεγκατάστασης τους σε κέντρα υποδοχής, ώστε να αποφευχθούν άλλα περιστατικά παραπληροφόρησης που προκαλούν αναστάτωση και αναταραχές.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...