Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Βόμβα Κίνγκ(BoE): Η Γερμανία πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ

Την αποχώρηση της Γερμανίας από την ζώνη του ευρώ προκρίνει ως ρεαλιστική λύση για να σωθεί η Ένωση και να ανακάμψει ο πρώην ισχυρός άντρας της Bank of England,Μ. Κίνγκ. «Αυτός θα ήταν ο καλύτερος δρόμος προς τα μπρος, και θα ήλπιζα πολλοί από τους Αμερικανούς φίλους μου να σταματούσαν να πιέζουν τους Ευρωπαίους να ρίξουν χρήμα στο πρόβλημα», τόνισε το πρώην στέλεχος μιλώντας στο CNBC. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω σενάριο είχε γίνει ιδιαίτερα έντονο την περίοδο της έντονης εσωστρέφειας στην Ευρωζώνη με τον φόβο του Grexit αλλά και των δεινών σε ιταλική, πορτογαλική
οικονομία κλπ.
Όπως τόνισε, ενώ η Γερμανία μπήκε στο εγχείρημα του ευρώ για να μην φοβηθεί ξανά την ισχύ της και εγκατέλειψε το σύμβολο της ανάπτυξης στην μεταπολεμική περίοδο, το μάρκο, είναι σήμερα ακόμα πιο ισχυρή.

Σημείωσε επίσης πως, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάζεται να εξάγουν και να επενδύσουν περισσότερο καταναλώνοντας λιγότερο, η Γερμανία και η Κίνα χρειάζεται να ξοδέψουν περισσότερο και να εξάγουν λιγότερο, ανέφερε ο King.
Καταλήγοντας ο κ. Κίνγκ σημείωσε ότι η νομισματική πολιτική που έχει χαραχθεί αποτελεί την μοναδική πολιτική που έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν μπορεί όμως να δώσει πλέον απαντήσεις σε βασικές διαρθρωτικές αδυναμίες στην οικονομία της ευρωζώνης.
http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...