902
Όταν τον Νοέμβριο του 2013 αναρωτιώμουν “Τίνος είναι το κανάλι ρε παιδιά” για να δείξω ποιοι ευνοούνται από το κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν περίμενα πως το άρθρο μου θα τύχει της αποδοχής που ακολούθησε. Όπως δεν περίμενα, το εν λόγω άρθρο να γίνει ένα από τα κορυφαία αποτέλεσμα αναζήτησης για όποιον αναζητά πληροφορίες για τα ιδιοκτησιακά των τηλεοπτικών καναλιών, παρόλο που ήταν μέσα στους σκοπούς μου.
Όμως αν κρίνω από τα χτυπήματα στο μπλογκ μου, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει κυρίως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του καναλιού Έψιλον, που σχεδόν ένα χρόνο μετά δεν έχει ακόμα ξεκάθαρο ιδιοκτήτη.
Οι πληροφορίες για τον “βασιλιά της διαφημιστικής πινακίδας” και προσωπικό φίλο του
Αντώνη Σαμαρά, Φίλιππο Βρυώνη δεν έχουν διαψευστεί, για το κανάλι που μέχρι πριν από ένα χρόνο έφερε το σήμα του 902.
Βλέποντας τον προσανατολισμό που έχει πάρει το κανάλι από τη στιγμή που το ΚΚΕ παραχώρησε την συχνότητα με το αζημίωτο, νομίζω πως σύσσωμη η Αριστερά, αλλά και οι υπόλοιποι χώροι, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Το Κόμμα, προνόησε και έβαλε ως όρο στο συμβόλαιο παραχώρησης την απαγόρευση μεταβίβασης του σταθμού σε άλλο πολιτικό κόμμα (αποκλείοντας μεταξύ άλλων τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τη Χρυσή Αυγή), όμως δεν βρήκε κανέναν όρο για το περιεχόμενο που θα παρουσιάζει η συχνότητα που μέχρι πρότινος του άνηκε.
Το γεγονός πως το κανάλι έχει μαζέψει κόσμο και κοσμάκη, πιστούς εκπροσώπους της υποκουλτούρας που συνόδευσε τη χώρα στην παρακμή της, μάλλον δεν μπορούσε κανείς να το προβλέψει στο ΚΚΕ.
Αποτέλεσμα:
Το κανάλι που βρέθηκε στα χέρια του ΚΚΕ ως βήμα για το σύνολο της Αριστεράς, σήμερα έχει μεταβληθεί σε ακόμα ένα εργαλείο για το απολίτικο κατεστημένο της χώρας που ωθεί μετά μανίας στη συντήρηση και τελικά στον φασισμό.
Άραγε, τι άποψη έχει η ηγεσία του ΚΚΕ για το περιεχόμενο του προγράμματος του Έψιλον σήμερα, και ποιων πολιτικών χώρων τα σχέδια πιστεύει πως αυτό εξυπηρετεί;
ΥΓ. Υπήρξα από τους πρώτους υποστηρικτές της απόφασης του ΚΚΕ στο αδιέξοδο που βρέθηκε εξηγώντας  “Γιατί καλώς κλείνει ο 902“, σε μια προσπάθεια να αναδείξω την ύπνωση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος της Αριστεράς.
Ωστόσο, όπως εγώ έτσι και το ΚΚΕ, δυστυχώς κρινόμαστε και εκ του αποτελέσματος.
http://eleutheriellada.wordpress.com/