Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Διάλογος» Βενιζέλου – Κουβέλη για την κεντροαριστερά μέσω του Κυριακάτικου Τύπου

«Διάλογος» Βενιζέλου – Κουβέλη για την κεντροαριστερά μέσω του Κυριακάτικου Τύπου. Τι αναφέρουν στις συνεντεύξεις τους οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς
Έναν ιδιότυπο διάλογο μέσω του Κυριακάτικου Τύπου φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης για το θέμα που έχει θέσει ο κ. Βενιζέλος περί συνεργασίας των δύο κομμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις που έκανε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, εκτιμά ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, αν και σημειώνει ότι «για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, με δηλώσεις που έκανε στο «Πρώτο Θέμα», επαναλαμβάνει ότι με το ΠΑΣΟΚ «μας ενώνει η στήριξη της κυβέρνησης» και σημειώνει ότι επιδίωξη της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και υπερασπίζεται ταυτόχρονα την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα πολιτικής της δράσης. «Η διαμόρφωση αυτού του χώρου -ας το επαναλάβω- δεν θα γίνει με κομματικές συμπράξεις. Η συγκρότηση αυτού του χώρου θα γίνει με βάση τη φυσιογνωμία και τις πολιτικές θέσεις που αντιστοιχούν στο πολιτικό περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης.
Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης επαναλαμβάνει τα όσα είπε σε δήλωσή του εντός της εβδομάδας ότι η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής της και δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της κυβέρνησης, εκτιμά πως είναι θετική, επισημαίνει όμως την ανάγκη το κυβερνητικό έργο να αποκτήσει συνεκτικότητα και ταχύτητα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνεργασία του τρικομματικού σχήματος μπορεί να ξεπεράσει τον Ιούνιο του 2014. Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ ως το συνεκτικό στοιχείο της κυβέρνησης: «Δεν θα υπήρχε κυβέρνηση χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά και η χώρα θα πήγαινε και πάλι σε εκλογές με αυτονόητη συνέπεια την πολιτική ρευστότητα και την βέβαιη τότε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα μας ήταν βολικό να περιοριστούμε στο ρόλο ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τότε όμως, δεν θα ήμασταν η υπεύθυνη αριστερά», επισημαίνει.
Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του ανασχηματισμού, ο κ. Κουβέλης δηλώνει πως δεν απασχολεί το κόμμα του η συμμετοχή κοινοβουλευτικών ή άλλων υψηλόβαθμων στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα, ούτε το ζήτημα της θέσης του αντιπροέδρου για τον ίδιο.
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και η οικονομία μας στη δίνη Τραμπ-Μασκ

Μπορεί το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα να είναι «χαμένο στη μετάφραση» των μηνυμάτων που εκπέμπουν ταυτόχρονα (και προφανώς συντονισμένα) ο Ελ...