Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πούτιν: Δεν υπάρχει θέμα με τα ανθρώπινα δικαιώματα


Πούτιν: Δεν υπάρχει θέμα με τα ανθρώπινα δικαιώματα

Των πεπραγμένων του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία υπεραμύνθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έθεσε κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα το ζήτημα των πολιτικών ελευθεριών.



«Δεν πιστεύω ότι είχαμε προβλήματα με τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2012» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο ομόλογό του στο Κρεμλίνο.
Όσο για το «καυτό» ζήτημα της Συρίας που φέρνει Μόσχα και Δύση αντιμέτωπες, ο Πούτιν ανέφερε πως Γαλλία και Ρωσία έχουν διαφωνίες, αλλά συμφωνούν πως δεν πρέπει να επιτραπεί η διαίρεση
της χώρας.

Ο γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε από τη Μόσχα πως η Γαλλία επιδιώκει έναν πιο ανοιχτό πολιτικό διάλογο «που να απευθύνεται σε όλες τις πλευρές».

Και δήλωσε με τη σειρά του ότι Γαλλία και Ρωσία επιθυμούν αμφότερες να εμποδίσουν τη διαίρεση της Συρίας, ωστόσο διαφωνούν ως προς το πως θα το επιτύχουν (με δεδομένο πάντα ότι η Μόσχα είναι ο σημαντικότερος υποστηρικτής του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διεθνή σκηνή).

Πριν τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει πως θέσει το θέμα των ανησυχιών της Δύσης για τις πολιτικές ελευθερίες στη Ρωσία, όχι όμως με τρόπο που να θίγει το κλίμα της διμερούς συνεργασίας.

«Θα το συζητήσουμε, αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω επιθετική προσέγγιση» είχε αναφέρει ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στην προηγούμενη συνάντηση του Ολάντ με τον Πούτιν τον Ιούνιο στο Παρίσι, η ατμόσφαιρα δεν είχε την άνεση που υπήρχε στις συναντήσεις του ρώσου προέδρου με τον Σαρκοζί.

Πάντως, και οι δύο πλευρές θέλουν να αποφύγουν «χάσμα» ανάλογο με εκείνο που είχε διαφανεί στην πρόσφατη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Μόσχα.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

New York Times: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία από ουραγοί της Ευρώπης, πρωτοπόροι στην ανάπτυξη – Πώς ξεπέρασαν την Γερμανία

Περισσότερο από μια δεκαετία μετά την επώδυνη λιτότητα, Ελλάδα , Πορτογαλία και Ισπανία αναπτύσσονται ταχύτερα από τις παραδοσιακές δυνάμει...