Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Ισχυρή Ευρώπη» το σύνθημα της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ

Στην προώθηση και έγκριση των έξι κοινοτικών νομοθετημάτων που αφορούν στη δημιουργία ενός Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης στην ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης, θα επικεντρωθεί η δραστηριότητα της ουγγρικής προεδρίας στην ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.
«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε το απαραίτητο νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της κρίσης, μετά το 2013, να είναι μόνιμοι», είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.
Στις προτεραιότητες της ουγγρικής Προεδρίας στην ΕΕ, περιλαμβάνεται και το θέμα της απασχόλησης, με επίκεντρο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και η επίλυση του προβλήματος της κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά, αλλά και η διατύπωση μιας ξεκάθαρης θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις διώξεις των Χριστιανών.
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή στρατηγική που πρέπει ν' ακολουθηθεί στο θέμα των Ρομά αλλά, αν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορέσουν να ενσωματωθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες πού ήδη βρίσκονται, θα επιλέξουν την νομαδική μετακίνηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Β. Ορμπάν.
Κεντρικό σύνθημα της ουγγρικής προεδρίας θα είναι "Ισχυρή Ευρώπη", τόνισε ο Β. Ορμπάν, διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας της χώρας του στην ΕΕ θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των διεθνών της εταίρων.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της διεύρυνσης της ζώνης του Σέγκεν προς την Ρουμανία και την Βουλγαρία και τάχθηκε υπέρ της άμεσης ένταξης της Κροατίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Στις προτεραιότητες της προεδρίας της χώρας του ενέταξε επίσης, τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για τον Δούναβη, την εξομάλυνση των οικονομικών διαφορών μεταξύ Βορρά-Νότου στην Ευρώπη, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ενίσχυση της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς, μέσω της ανάπτυξης και των επενδύσεων σε νέες μορφές.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...