Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Αισιόδοξη στάση Παπακωνσταντίνου για την οικονομία

thumb
Αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια συζήτησης στη Βουλή τονίζοντας πως «η χώρα είναι όρθια και προχωράει απέναντι στη μιζέρια και το λαϊκισμό και στις σειρήνες των αδιέξοδων προτάσεων».

Προανήγγειλε επίσης ότι «σε περίπου ένα μήνα θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2010 που θα δείχνουν ότι έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα αλλά και σε οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης που κάνει αυτό το είδος της δημοσιονομικής προσαρμογής».

«Απέναντι πάντως σε όσους θέλουν να μαυρίζουν την ψυχή του πολίτη» όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «η οικονομία αρχίζει και δείχνει κάποια πρώτα θετικά σημάδια αναφέροντας την αύξηση κατά 25% των εξαγωγών τον Οκτώβριο και κατά 40% το Νοέμβριο και παράλληλη μείωση των εισαγωγών».

Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συζηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων κάνοντας λόγο για ριζική πρόταση.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...