Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Νέα παρέμβαση Παπούλια για την κοινωνική δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανήλθε σήμερα στο ζήτημα της τιμωρίας των φοροφυγάδων και όλων όσων εγκληματούν εις βάρος του ελληνικού λαού, το οποίο είχε θίξει στο χθεσινό, πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ζήτησε από τους έχοντες να συμβάλουν για την οικονομική ενίσχυση των φτωχότερων πολιτών.
"Η κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο", υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους.
Ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε ότι το 2011 θα είναι ένα δύσκολο έτος, αλλά εμφανίστηκε συνάμα αισιόδοξος, ότι ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη. "Όπως λένε οι Γερμανοί, Καλό γλίστρημα στο 2012", τόνισε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κοινωνικών αντιδράσεων, εξέφρασε το θαυμασμό του για την υπομονή που έχουν επιδείξει οι πολίτες και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν ο ελληνικός λαός πέρασε από τις δυσκολίες με μεγάλο θάρρος και με την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. "Και νομίζω ότι αυτό γίνεται σήμερα, παρόλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός και όταν λέω να διευκολύνουν εννοώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά τουλάχιστον τα χαμηλότερα εισοδήματα".
Συνομιλώντας, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής των ευχών για το νέο έτος, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν να συναντηθούν, πιθανότατα μετά τα ταξίδια του Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι και στο Ερζερούμ της Τουρκίας.
Απαντώντας σε όσα δήλωσε ο Κ. Παπούλιας για την εμπέδωση του κράτους Δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός συμφώνησε ότι πρόκειται για θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου