Η μείωση αυτή των θέσεων θα προέλθει από τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και ο υπουργός επιβεβαίωσε το στόχο για τη μείωση των δημοσίων δαπανών που φτάνει στα 83 δισ. λίρες (95 δισ. ευρώ) από σήμερα μέχρι το 2015.
Αυτές οι δραστικές δημοσιονομικές περικοπές, αν συνδυαστούν με τα 30 δισεκατομμύρια λίρες που θα προέλθουν από την αύξηση των φόρων, θα πρέπει να επιτρέψουν την σχεδόν εξαφάνιση του δημόσιου ελλείμματος στη Μ. Βρετανία, περιορίζοντάς το από το 10,1% που είναι φέτος, στο 1,1% του ΑΕΠ το 2015...
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της φυσικής εξόδου από την εργασία, προειδοποιώντας όμως ταυτοχρόνως ότι κάποιες απολύσεις είναι "αναπόφευκτες". Ο Οσμπορν επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είχε "άλλη επιλογή", εάν επρόκειτο να αποφύγει τη χρεοκοπία της χώρας και να την απομακρύνει από τον γκρεμό.
"Σήμερα είπε, είναι η μέρα κατά την οποία η Βρετανία κάνει ένα βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού, αντιμετωπίζοντας τους λογαριασμούς μιας δεκαετίας χρεών"!...
Οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούν ότι ήταν απαραίτητη η λήψη δραστικών αποφάσεων και εκείνους που υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο η Βρετανία θα πέσει πάλι στην ύφεση. Ωστόσο, σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί και ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα υποχρεωθεί να διατηρήσει πολύ χαλαρή τη νομισματική πολιτική της για το άμεσο μέλλον, δηλαδή να εφαρμόσει πολιτική πολύ χαμηλών επιτοκίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου