Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ευκαιρία για την Ελλάδα

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει βάλει φωτιά στα τόπια, την Ευρωπαϊκή Ένωση να τα έχει χαμένα, την Γερμανία να εμφανίζεται αμείλικτη στο ελληνικό πρόβλημα και να ετοιμάζεται για εκλογές, η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία.
Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάλεσε σήμερα σε ενότητα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αντιμετωπίσουν τις επικίνδυνες προκλήσεις της εποχής, που δεν είναι άλλες από τον Ντόναλντ Τραμπ, τη Ρωσία, την αταξία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και το εξτρεμιστικό ισλάμ. Κατ’ αρχάς, είναι γελοίο να βγαίνει να απαντήσει στις κινήσεις και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ο Ντόναλντ Τουσκ. Και σημειολογικά είναι λάθος. Ο Τουσκ είναι Ντόναλντ από τα Lidl.

Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φρόντισε να υπάρχουν αυτοί οι θεσμοί που θα έχουν και το ανάλογο κύρος, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολυγλωσσία και πλήρης ασυνεννοησία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει, αμφισβητεί τα πάντα και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ψελλίζουν, για να μην χάσουν καμιά ψήφο.
Ο Ντόναλντ Τουσκ ζητάει ενότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την βλέπουμε την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πολύ όμορφη συμπεριφορά της Γερμανίας -και άλλων χωρών- απέναντι στην Ελλάδα.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει σε Grexit. Του άνοιξε πάλι η όρεξη.
Αυτοί θέλουν να αφανίσουν τους Έλληνες και την Ελλάδα αλλά θέλουν και ενότητα.
Αν πραγματικά θέλουν ενότητα, η Ελλάδα τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πώς θα αποδειχτεί η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Αναγκάζοντας την Ελλάδα να διαλυθεί εντελώς ή να βγει από το ευρώ;
Ενότητα με εκβιασμούς δεν υπάρχει.
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να παραμείνει ενωμένη, ας δείξει την ενότητά της στο πρόβλημα της Ελλάδας.
Ξεσκίζοντας την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν στέλνει μήνυμα ενότητας, ούτε εντός, ούτε εκτός των συνόρων της.
Πάρτι θα κάνει ο Τραμπ, αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από την ευρωζώνη.
Η Ελλάδα είναι μια εμβληματική χώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε από την τύχη της Ελλάδας θα κριθεί και η τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ελλάδα έχει το momentum.
Με τον Τραμπ να γλεντάει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Πούτιν να την γλεντάει επίσης, την Βρετανία να είναι μέσα στην καλή χαρά που βγαίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία να έχουν εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές -με την ακροδεξιά σε άνθηση-, δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα ήταν αυτός στην Ευρώπη που θα έπαιρνε την ευθύνη για να οδηγήσει την Ελλάδα στον όλεθρο.
Όποιος το κάνει αυτό, θα περάσει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που διέλυσε την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να υποχωρήσει σε κανένα εκβιασμό το επόμενο διάστημα.
Μετά το 2010, πριν την χρεοκοπία και την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, είναι η πρώτη φορά που οι άλλοι έχουν να χάσουν περισσότερα από όσα έχει να χάσει η Ελλάδα.
Αυτή η ευκαιρία να μην πάει χαμένη.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/02/02/%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/#more-86218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...