Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία»

Από τον Χάρη Ζάβαλο
Γερμανική κρατική εταιρεία που αποκρατικοποιεί ελληνική κρατική περιουσία και συγκεκριμένα 14 αεροδρόμια, δεν έχει λεφτά ούτε για άζαξ για τα τζάμια.
Συγκεκριμένα η εταιρία Fraport με την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει μαζί με τον Όμιλο Κοπελούζου, είναι η «νικήτρια» του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας τα οποία ξεπουλήθηκαν πέρυσι.
Μεγαλομέτοχοι της Fraport είναι φορείς του γερμανικού δημοσίου, ήτοι η Περιφέρεια του Έσσε με ποσοστό 31.5%, η κρατική Lufthansa με ποσοστό 8,45% και η Φρανκφούρτη μέσω του δημόσιου φορέα μεταφορών…  
Όπου ο κρατισμός εισχωρεί έτσι και εδώ η
Fraport δεν έχει μαντήλι να κλάψει αφού η εταιρεία έχει διαθέσιμα μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ, όπως φαίνεται από τον τελευταίο ισολογισμό της, αλλά μόνο για το εφάπαξ τίμημα της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο απαιτούνται 1,23 δισ. ευρώ.
Παρόλα αυτά με μπροστάρη την επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι “απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”, θέλει να αγοράσει με δανεικά στα οποία θα μπει εγγυητής το ελληνικό κράτος, από το οποίο μετά θα αγοράσει τα αεροδρόμια.
Μάλιστα ακούγεται έντονα ότι η Alpha bank, η οποία έχει ήδη ανακεφαλοποιηθεί 3 φορές με χρήματα τα οποία χρεώθηκαν στο ελληνικό χρέος και άρα θα πληρώσουμε εμείς την λυπητερή, θα δανείσει ένα μέρος του κεφαλαίου που χρειάζεται η Fraport προκειμένου να αγοράσει δημόσια περιουσία.
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ένα από τα βασικά επιχειρήματα των υποστηρικτών του ξεπουλήματος και συγκεκριμένα τις μέρες της αγοραπωλησίας διαβάσαμε σε ένα αλήστου μνήμης άρθρο γνωστού μνημονιολάγνου site,  ότι στους λουτροκαμπινέδες των αεροδρομίων δεν έχει…… χαρτί υγείας.
Έτσι φτάνουμε στο σημείο όπου οι διάφοροι «επενδυτές» της κακιάς ώρας, θα χρησιμοποιούν ακλόνητα επιχειρήματα όπως «τι τα θέλετε τα λεφτά; Μαζί σας θα τα πάρετε;», «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία» και «δώσε κανα φράγκο μπάρμπα»
Ευτυχώς όμως οι Γερμανοί και λοιποί σκιτζήδες του αεριτζίδικου καπιταλισμού, θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη, μπόλικο χαρτί υγείας, τα ψέματα με τα οποία θα αγοράσουν μπιρ παρα όχι μόνο την βαριά βιομηχανία της χώρας, δηλαδή τον τουρισμό, αλλά και το νερό και την ΔΕΗ και τον αέρα που αναπνέουμε και τον Τσακαλώτο να τους παρακαλάει για λίγο έλεος.
Και στην τελική τι σημασία έχει το χρήμα που μόνο δυστυχία φέρνει μπροστά στον έρωτα, στην ποίηση, στο ηλιοβασίλεμα και στην ιδιωτικοποίηση των πάντων.
http://www.nostimonimar.gr/ta-chrimata-den-fernoun-tin-eftichia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!